Scandic overtar Restels hotellportefølje, og blir markedsleder i Finland

Scandic Hotels har inngått en avtale om å overta Restels hotelldrift i Finland. Overtagelsen styrker Scandics posisjon som den ledende hotellkjeden i Norden, og den største hotelloperatøren i Finland, ifølge en pressemelding fra kjeden.

I dag har Scandic 230 hoteller i drift eller under utvikling, hvorav 28 i Finland. Restels portefølje består av 43 finske hoteller. Etter overtagelsen, vil Scandic ha hoteller i hele i Finland.

– Dette er en viktig milepæl, som vil gi Scandic en sterk tilstedeværelse på det finske markedet. Vi ser frem til å drive og utvikle disse hotellene under Scandic-merkevaren i tiden fremover, og ønsker Restel-teamet og kundene velkommen til Scandic, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic Hotels, som for øvrig nettopp mottok HSMAIs Outstanding Leadership Award.

Restel har en portefølje på omtrent 7600 rom, fordelt på 43 hoteller med langsiktige leieavtaler. Syv av disse drives som franchise-hoteller i Intercontinental Hotels Group. De fleste hotellene drives under merkevaren Cumulus, og vil bli Scandic-hoteller. Restel forblir gårdeier av fire av hotellene. Transaksjonskostnaden er på EUR 114,5 millioner.

– Hotellporteføljene våre komplementerer hverandre godt. Overtagelsen gir oss tilstedeværelse på 15 nye destinasjoner i Finland, og større eksponering mot det voksende fritidssegmentet, sier Aki Käyhkö, administrende direktør i Scandic Hotels Finland.

Se Scandics hjemmeside for mer info: www.scandichotelsgroup.com

Foto: Restel og Scandic slår pjaltene sammen i Finland. Foto fra Scandic Hotels.