Tar hotellfrokost til nye høyder – serverte 250 gjester på Preikestolen

Turgåerne på Preikestolen tirsdag formiddag fikk seg litt av en overraskelse. På toppen, 604 meter over havet, sto rundt 30 Scandic-ansatte klare med sin prisbelønnede frokost, forteller Scandic Hotels i en pressemelding.

– To timers tur, med tung oppakning på ryggen, var definitivt verdt det, da de første entusiastiske turgåerne strømmet til. Det var et magisk øyeblikk for oss, sier hotelldirektør på Scandic Stavanger City, Ruth-Hege Holst.

Dagens høydepunkt

Like før klokken 10.00 tirsdag ble 250 turgåere overrasket med hotellfrokost på toppen av Preikestolen. Det ble servert en luftig tolkning av egg benedict, med hollaindaise-skum, bacon og skinke fra A. Idsøe, vitamin-shots og smoothie laget på nyplukkede norske jordbær, lokale grønnsaker og nybakte havre-bagels, stekt grytidlig samme morgen.

Alle de fem Scandic-hotellene i Stavanger hadde planlagt stuntet over lengre tid. Klokken 7.15 begynte kokker, servitører og hotelldirektører på ferden fra Preikestolhytta mot toppen. All oppakningen bar de på ryggen, og alt av avfall ble selvfølgelig båret ned igjen.

Fantastisk opplevelse

Turgåere fra fjern og nær, og en gruppe fra befalskolen på Madla, samlet krefter på toppen, med Scandics spesialtilpassede frokost. I klassisk vestlandsstil var det sol, skyer og regn om hverandre. Men humøret var på topp hele veien, og fornøyde turister lovpriste tilbudet.

– Det er ikke hver dag du får muligheten til å servere 250 gjester på et av Norges mest spektakulære steder. Tilbakemeldingene vi har fått, gir definitivt inspirasjon til videre satsing på frokost, sier kjøkkensjef på Scandic Stavanger City, André Velickovic.

Også Scandics direktør for mat og drikke, Morten Malting, stortrivdes med å servere frokost 604 meter over havet.

– Det viktigste for oss er å servere Norges beste frokost på våre hoteller hver eneste dag, men når vi får muligheten til bokstavelig talt å ta frokosten til nye høyder, så er det en utfordring vi ikke kan takke nei til, sier han.

Scandic mener alvor når de ønsker å servere Norges beste frokost. Twinings Best Breakfast regnes som det uoffisiele norgesmesterskapet i hotellfrokost, der mer enn 400 hotellfrokoster landet rundt er vurdert. Så langt er 17 av 19 fylkesvinnere kåret, og Scandic har vunnet elleve av fylkene.

– Uansett hvilket Scandic-hotell du besøker, så serverer vi den velsmakende, varierte og næringsrike frokosten, laget med råvarer av høy kvalitet. Det er alle våre fylkesvinnere i Twinings Best Breakfast et bevis på at vi gjør, og nå har vi også laget vår prisbelønnede frokost på Preikestolen, avslutter Malting.

Foto: Onsdag 21. juni 2017 ble turister på Preikestolen overrasket med ekte Scandic-frokost i høyden. Foto fra Scandic Hotels.