First Hotels tar sats med ny sjef

Vibeke Raddum er ansatt som ny administrerende direktør i First Hotels.

First Hotels går inn i en ny vekstperiode hvor hotellkjeden bygger ut en rekke tjenester. Flere nyansettelser er på trappene, og denne uken ble det klart at First Hotels også får ny toppleder. Vibeke Raddum er ansatt som administrerende direktør og begynner i stillingen 1. oktober.

– Det å få være med på å skape morgendagens hotellkjede samt løfte og videreutvikle First Hotels, blir veldig spennende. Selskapet har et solid fundament, et stort potensial og et godt etablert merkenavn i et sterkt nordisk marked, sier Raddum.

Hjem til hotell
Vibeke Raddum har i en årrekke vært med på å bygge opp Norge som turistdestinasjon, både gjennom styreverv i Virke og Innovasjon Norge, men ikke minst gjennom incoming-operatøren Tumlare. Her har Raddum både vært Norges- og Europasjef, men karrieren startet i hotellbransjen.

– Det er jo hotellnæringen jeg er vokst opp i – bokstavelig talt. Nærmere bestemt på Sunnfjord Hotell i Førde. Jeg har erfaring fra forskjellige hotellkjeder, blant annet Radisson SAS og Holiday Inn, og er utdannet ved hotellhøyskolen i Hague. Å komme tilbake til hotellbransjen med erfaring fra andre deler av verdikjeden, tror jeg er et stort pluss, sier Raddum.

For det å kjøpe tjenester fra hotellbransjen samt å selge inn Skandinavia som destinasjon til utenlandske turister, gir nødvendigvis et større bilde av hotellkjedenes oppgave.

– Årene i Tumlare har lært meg mye om pakketering og viktigheten av å forstå hele kundereisen. Samtidig har det vært verdifullt å se Norge og Skandinavia i et verdensperspektiv. Det tror jeg blir en nyttig erfaringsbase i First Hotels.

Vekstfase
First Hotels har opprettet flere nye nøkkelstillinger for å møte morgendagens krav og forventninger fra både gjester og franchise-hoteller.

– First Hotels er en utfordrer i et nordisk hotellmarked som preges av store og tunge aktører. Selskapet har vært igjennom en imponerende snuoperasjon og preges nå av en sterk vilje til å satse og å skape videre vekst.

Den nye administrerende direktøren har utvilsomt store ambisjoner på First Hotels vegne:
– Konkrete mål må jeg sette sammen med ledergruppen når jeg starter, men jeg ønsker at First Hotels skal være med å definere fremtidens hotellopplevelse. Vi skal bruke vår utfordrerrolle til å tørre å tenke annerledes og til å strekke oss litt lenger, sier Raddum.

Asmund Haare, som er styreleder i First Hotels og grunnlegger av hotellkonsernet, er godt fornøyd med ansettelsen.
– Vi har tatt oss god tid til å finne rett person til å utvikle First Hotels videre. Vibeke Raddum var vårt førstevalg til stillingen og jeg er sikker på at hun har de egenskapene som skal til for å nå våre høye ambisjoner.