Cecilie Staude leder debatten på HSMAI-dagen – mandag 4. september

Har du husket å melde deg på HSMAI-dagen 2017, som finner sted på Grand Hotel i Oslo mandag 4. september? Cecilie Staude skal lede toppleder-debatten, med tema Digital omstilling et lederansvar.

Staude er høyskolelektor ved Institutt for markedsføring ved Handelshøyskolen BI. Hun er utdannet innen markedskommunikasjon fra USA, og har en mastergrad fra BI. Hun har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver i flere av landets ledende kommunikasjonsbyråer.

I tillegg til det svært aktuelle programmet under hele dagen, har vi også denne viktige debatten:

Digital omstilling et lederansvar

Digitalisering av reiselivet krever ikke at lederne må beherske programmering eller forstå hvordan elektroniske komponenter virker, men lederne må ha god forståelse for hva teknologi og nye forretningsmodeller gjør med kjernevirksomheten – og hvilke beslutninger som må fattes i dag, for å skape flere, og ikke færre, muligheter i fremtiden.

Til debatt møter du også:

Abraham Foss, administrerende direktør, Telia
Svein Arild Steen Mevold, administrerende direktør, Scandic Hotels Norge og Styreleder for Norsk Reiseliv
Marianne Gade Gørbitz, Chief information officer, Color Line
Bjørn Arild Wisth, viseadministrerende direktør, Nordic Choice Hotels
Siri Børsum, Industry Leader, Google Norway

Mer om debatten:

Digitalisering er omstilling. Den endrer virksomheten og leveransene. Vi lever i en verden som blir stadig mer digital. Dette gjelder også for reiselivet. Nye verktøy tas i bruk for å løse oppgavene, og for å samhandle bedre med kunder og leverandører. Våre kunder forventer digital tilgang på alle nivåer, klarer vi å levere på dette?

Lederne må ta den digitale lederrollen. Er norske reiselivs-ledere beredt til å ta en slik rolle? Og: Hva kreves av en leder for å ta rollen?

Norge ligger langt foran i den digitale utviklingen, og forbrukerne tar tidlig nye funksjoner i bruk. Men hvordan står det til med implementeringen av nye løsninger i reiselivsbedriftene. Er vi gode nok til å hevde oss i en stadig tøffere internasjonal konkurranse? Benytter vi mulighetene innen Big data og personalisering, til å nå de rette kundene, og klarer vi å utnytte digitale verktøy for å optimalisere stadig tøffere produktivitetskrav?

Vi har satt sammen et panel med toppledere fra norsk reiseliv og teknologibransjen til å diskutere disse spørsmålene.

Se det oppdaterte programmet. Dette er kanskje det beste programmet vi har hatt på HSMAI-dagen noen gang. Svært konkret og nyttig, også med tanke på arbeidet med markedsplanen for neste år:

NÅR HVA HVEM

08.00 Registrering og kaffe
Kaffe og noe å bite i står fremme hele dagen

08.45 Velkommen

09.00 When Digital Becomes Human
Steven van Belleghem, som opprinnelig er fra Belgia, er en glimrende foredragsholder, med masse «passion» og kompetanse om alt det vi andre trenger å lære oss enda mer om, og HSMAI jobber med ham i flere land i Europa.
Steven er blant annet fast speaker for Google, og rådgiver for flere av de mest digitale selskapene i verden. HSMAI har allerede brukt ham i Operaen i Oslo sist januar, i Berlin, og, sist, i London denne uken. Han er bare et must å få med seg, så dette kan du ikke gå glipp av! Vi har satt av hele to timer for ham, og lover deg at du etterpå bare vil høre enda mer.
Steven van Belleghem

11.00 Kaffepause

11.20 The service for unique value- service and loyalty in the digitale age

Larry Hochman
is one of the most popular keynote speakers in the world (540 speeches in 72 countries) and a former European Business Speaker of the Year. He is one of the world’s most influential advisors on building organisations that deliver an exceptional customer experience. Before beginning his speaking career Larry was a Director at the loyalty management company Air Miles. His roles included Director of Customer Service and separately Director of People and Culture- Larry being the very first person in Europe to ever have this role and title, which became a benchmark for re-inventing HR departments all over the world. He was also a pioneer of corporate mentoring in Europe and has been the personal mentor to many top executives. Originally from America, Larry has lived in Europe for the past 26 years and currently resides in both London and Venice. His best-selling book ’The Relationship Revolution’, focused on customer loyalty in the digital age, was published in 2010.

12.20 Lunsj

13.20 Tradisjonen tro vil Harald Magnus, en av landets dyktigste økonomer oppdatere oss om det økonomiske bildet og hva den vil bety for vår næring.
Harald Magnus Andreassen, Sjeføkonom i Swedbank Norway.

14.00 Rundebordsdiskusjoner
Vi har flere ulike aktuelle og parallelle sesjoner, under ledelse av spesialister innen sine områder. Rundebordsdiskusjonene skal foregå to ganger à 25 minutter, slik at alle kan få med seg opptil to ulike temaer.

1. How to identify the “sweet spots” of maximizing ancillary revenues throughout the life cycle of your guests, without nickel-and-diming them.
Incremental Revenues. We all want them, right? We all know our hotels have plenty of opportunities. But at what point is the guest most likely to pay up? Do we know what they are buying? At what point do you present additional offers to your guests? Are they unique and are all hotel departments involved in this process?  What channels are we suing to communicate with our guests? Do they work? All questions every hotelier should ask themselves. Do you?
Darko Bosancic, Regional Director, Business Development- EMEA at Nor1

2. TBA

3.Online Channel Optimisation

Learn how smarter data insights can help you optimise your revenue strategies

Thierry Collard, Business Development Manager Benelux & Nordic Countries, OTA Insight


4.The Emotive Booking Path: Leveraging emotion to grow direct
Digitalisation has brought choice to consumers. But how can you ensure that your guests have an emotional connection to your hotel, even before they stay with you? You can start by creating a seamless and consistent experience, which can often be a challenge in itself. Through compelling storytelling and creating a personalised experience, you’re making more of a connection with your potential guests. This interactive presentation will explore more about how digital technology has changed the way hotels connect with guests by rewarding loyalty.
Rich Tuckwell, VP of Sales and Marketing, Avvio

14.50 Trend report
Göran Adlén är en av Sveriges främsta framtidsanalytiker och mest eftertraktade föreläsare. Han talar om ledarskap, kommunikation, varumärken och trender och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals åhörare.
Att se in i framtiden är inte lätt. Vissa hävdar till och med att det är omöjligt. Men det finns några personer bland oss som kan göra mycket kvalificerade bedömningar av hur framtidens trender och tendenser kommer att se ut. Göran Adlén är en av dessa personer. Han har gjort framtiden till sin specialitet och hjälper dagens verksamheter att vara beredda på morgondagens utmaningar och möjligheter.
Göran Adlén är civilekonom, creative director och reklammakare som har arbetat med flera internationella varumärken. I över 13 år var han lärare i marknadsföring och marknadsanalys på IHM Business School, men är sedan 16 år tillbaka en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare, utbildare och rådgivare med över 3000 genomförda föreläsningar i bagaget.
2014 blev Göran Adlén “Årets föreläsare” och fick det prestigefulla Narrenpriset av Svenska Eventakademin. Han har flera gånger blivit nominerad till “Årets talare” och fått hedersomnämnande vid “Stora Talarpriset” tre år i rad. När Göran Adlén inte föreläser jobbar han med skräddarsydda utbildningar för företag eller som konsult för både stora och små verksamheter med strategiska framtidsfrågor. Han är även författare till fyra böcker, bland annat storsäljaren “Framtiden är inte vad den brukade vara”.

15.50 Toppleder-debatt: Digital omstilling et lederansvar
Digitalisering av reiselivet krever ikke at lederne må beherske programmering eller forstå hvordan elektroniske komponenter virker, men lederne må ha god forståelse for hva teknologi og nye forretningsmodeller gjør med kjernevirksomheten – og hvilke beslutninger som må fattes i dag, for å skape flere, og ikke færre, muligheter i fremtiden.
Digitalisering er omstilling. Den endrer virksomheten og leveransene. Vi lever i en verden som blir stadig mer digital. Dette gjelder også for reiselivet. Nye verktøy tas i bruk for å løse oppgavene, og for å samhandle bedre med kunder og leverandører. Våre kunder forventer digital tilgang på alle nivåer, klarer vi å levere på dette?
Lederne må ta den digitale lederrollen. Er norske reiselivs-ledere beredt til å ta en slik rolle? Og: Hva kreves av en leder for å ta rollen?
Norge ligger langt foran i den digitale utviklingen, og forbrukerne tar tidlig nye funksjoner i bruk. Men hvordan står det til med implementeringen av nye løsninger i reiselivsbedriftene. Er vi gode nok til å hevde oss i en stadig tøffere internasjonal konkurranse? Benytter vi mulighetene innen Big data og personalisering, til å nå de rette kundene, og klarer vi å utnytte digitale verktøy for å optimalisere stadig tøffere produktivitetskrav?
Vi har satt sammen et panel med toppledere fra norsk reiseliv og teknologibransjen til å diskutere disse spørsmålene.
Du møter:

Abraham Foss, administrerende direktør, Telia

Svein Arild Steen Mevold, administrerende direktør, Scandic Hotels Norge og Styreleder for Norsk Reiseliv

Marianne Gade Gørbitz, Chief information officer, Color Line

Bjørn Arild Wisth, viseadministrerende direktør, Nordic Choice Hotels

Siri Børsum, Industry Leader, Google Norway

16.45 Networking, vin og snacks

Meld deg på i dag!

Toppfoto: Cecilie Staude, høyskolelektor ved Institutt for markedsføring, Høyskolen BI. Foto fra BI.