Ukens navn: Morten Rynning

Morten Rynning (52)
Grunnlegger og daglig leder
Aispot

Morten er en 52-årig gift far til to, som er utdannet siviløkonomi fra BI, og har jobbet som gründer og leder innen digitalisering og teknologi i over 20 år. Han har vært med på å bygge opp CyberWatcher, med programvare innen markedsovervåking; VVSkupp, en nettbutikk for baderomsmøbler; CityTrike, et helt nytt kjøretøy; samt det digitale marketingbyrået Solid Media Group.

For to år siden etablerte han Aispot, som lager en internasjonal, mobil plattform for reiseliv og handel. Aispot samler alle attraksjoner, destinasjoner og reiselivstjenester i Norge i én felles app,  og lar alle reiselivsbedriftene å få lokal app, for å tilby nye tjenester på mobil.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Det er ikke hverdager i en oppstartsbedrift som Aispot. Vi er et team som deler på de fleste oppgavene. Så for tiden jobber jeg med alt fra nysalg, design av nye websider, og digital marketing, samt utvikling av lojalitetsprogram for våre kunder, og forhandle nye partneravtaler.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det er et fantastisk kick å være med i et team, og bygge opp en ny virksomhet som Aispot. Det er masse energi, masse diskusjoner og raske beslutninger. Og som regel mye godt humør.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Ja har alltid beundret dem som er flinke på flere ulike områder, som Piet Hein og Jo Nesbø. Og fascinerende med smarte mennesker med visjoner, vilje og driv til å skape noe helt nytt – som Elon Musk (Tesla, SpaceX mm) og Larry Page (Google og AI).

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi har flyttet fire ganger på ett år. Sist nå denne uken, til Innovasjonsmiljøet til PierX på Aker Brygge. Så flytting er jo blitt en slags hyggelig tradisjon.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Ikke lenge. Aispot ble medlem i forrige måned.

Q: Hva synes du er det beste ved HSMAI?

Q: Det virker som et veldig spennende nettverk. Og HSMAI virker veldig proaktiv, med de diskusjonene som nå foregår om videreutvikling av norsk og internasjonalt reiseliv.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Som nytt medlem bør jeg nok først lære mer om hva som allerede foregår. Men vi i Aispot brenner for ny teknologi og innovasjon, så jeg håper HSMAI kan hjelpe å engasjere medlemmene til å lykkes på disse to områdene.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Padletur på fjorden om morgenen, og en tur i skogen på ettermiddagen. Og så en middag med venner og familie.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Innovasjon og bærekraft. For mye styres i dag av å gjenta det vi gjorde i fjor. I fremtiden må vi bli bedre på endring og nytenkning.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: De fleste vil nok si at jeg er i overkant energisk, kreativ og engasjert – på mange områder. Så håper jeg de vil si at jeg stort sett er i godt humør.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Ja, artig du spør, for jeg er så heldig å få delta på HSMAIs konferanse i Frankfurt de neste dagene.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Er gammel tegneserietegner, så trives veldig godt med papir og blyant. Ellers trives jeg godt med kajakk og padling. Finnes ikke bedre trening og avkobling enn en tur på fjorden. Og utrolig fin måte å oppleve Norge og kysten vår på. Så jeg vil gjerne se mer tilbud for oss padleturister.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Tja, en mobil med god dekning og bredbånd hadde gjort susen. Litt for rastløs for en lang ferie der, men om jeg kunne gitt beskjed om å bli plukket opp om et par uker, så hadde det vært ideelt. På en litt mindre øde øy hadde jeg nok nøyd meg med en kajakk.