Vant internasjonal pris for beste lufthavndesign

Nye Oslo lufthavn er tildelt den prestisjetunge prisen Best Airport Terminal Design, i forbindelse med den store kongressen Future Travel Experience Global i USA, skriver lufthavnen i en pressemelding.

– Dette er en stor anerkjennelse av arbeidet som er nedlagt av Oslo lufthavn og våre arkitekter og øvrige samarbeidspartnere, sier direktør for terminaldrift Thorgeir Landevaag.

Lufthavnen vant prisen i konkurranse med andre lufthavner i verden, hvor Dallas og Zagreb også deltok i finaleheatet. Future Travel Experience Global-konferansen er en internasjonal møteplass for flyselskaper, lufthavner, myndigheter og andre aktører tilknyttet luftfartsbransjen.

Bærekraftige løsninger

I begrunnelsen for prisen, trekker juryen særlig frem fokuset på bærekraftige løsninger i forbindelse med lufthavnutvidelsen. Det gleder også arkitekten bak lufthavnutvidelsen:

– Dette er en svært hyggelig anerkjennelse for hele teamet, og et bevis på at norsk arkitektur, ingeniørkunst og design står sterkt internasjonalt. Vi setter spesielt pris på at juryen har vektlagt bærekraft som et av bedømmelseskriteriene, sier principal partner i Nordic — Office of Architecture, Gudmund Stokke.

– Det viktigste for oss er å levere det de reisende forventer av oss hver eneste dag. En slik anerkjennelse er samtidig en anerkjennelse av jobben som er gjort, og det at vi samtidig er blitt kåret til Europas punktligste flyplass i denne perioden, er et godt vitnesbyrd for hele organisasjonen, avslutter Landevaag.

Foto: Nye Oslo lufthavn åpnet 27. april 2017. Fotograf: Dag Spant/Oslo lufthavn.