Fra Schibsted til hotellbransjen

Marius Zachariasen (41) er ansatt som VP Marketing & Innovation i First Hotels. Han kommer fra jobben som direktør for kommersielle produkter og innovasjon i Schibsted, skriver hotellkjeden i en pressemelding.

Med erfaring fra både reklamebyrå og mediehus, mener Marius Zachariasen at det nå var på tide å gå over til annonsørsiden.

– Den siste siden av kommunikasjonsbordet har alltid virket forlokkende, samtidig som det har vært viktig for meg å finne en merkevare som operer i en bransje som interesserer meg. Det gjør reiselivsbransjen. Det at hotellene er fysiske produkter man kan se og oppleve, er også en spennende dimensjon for en som har jobbet mye med digitale tjenester tidligere, sier Zachariasen.

I likhet med mediebransjen, går den den teknologiske utviklingen i reiselivsbransjen i rasende fart, og det stilles store krav fra sluttbruker til leverandør.

– Vi er veldig godt fornøyd med ansettelsen av Marius Zachariasen. Han har den erfaringen, kunnskapen og viljen som trengs, for å sikre at First Hotels ligger langt fremme digitalt, i kampen om morgendagens gjester, sier grunnlegger og eier av First Hotels, Asmund Haare.

Kreativitet og struktur

Zachariasen mener at hotellbransjen vil digitaliseres i langt større grad, noe som vil påvirke hele kundereisen.

– Det er ikke bare i form av digitale bookingprosesser og digital markedsføring vi ser utviklingen, men også i form av digitale hotellopplevelser. Robotisering er på vei til å automatisere deler av bransjen, og dette vil definitivt påvirke gjestenes hotellopphold. Vi må sørge for å gjøre dette til brukernes beste, og på en måte som gavner hver enkelt gjest.

First Hotels er en utfordrer i hotellbransjen, og Zachariasen mener dette er et godt utgangspunkt for innovasjon.

– First Hotels tør å tenke annerledes og nytt. Jeg ønsker å bidra til denne utviklingen, ved å blande det beste fra to verdener; kreativitet fra McCann, med prosesstruktur fra Schibsted. Det bør gi rom for gode løsninger, sier han.

First Hotels

First Hotels ble etablert i 1993, og er en av Skandinavias ledende hotellkjeder. I porteføljen er anerkjente hoteller, som First Hotel Reisen i Stockholm, First Hotel G i Gøteborg, First Hotel Grims Grenka i Oslo, og First Hotel Mayfair i København. I tillegg har kjeden 31 hoteller i Spania, gjennom samarbeidet med Petit Palace.

Foto: Marius Zachariasen, VP Marketing & Innovation i First Hotels. Foto fra First Hotels.