Ukens navn: Mia Touzin Leffler

Mia Touzin Leffler
Education Adviser
HSMAI Region Europe

Mia Touzin Leffler er en internasjonal akademiker, med en lidenskap for utvikling av hotell- og reiselivsnæringen.

Som Senior Fellow, Higher Education Academy, kvalitetsorganisasjonen for det engelske universitetet, er hun External Examiner ved Ulster University i Belfast. Den akademiske bakgrunnen omfatter ansvar for hotell- og event-utdanningen på det store University of West London, for hotellutdanningen på bachelor-nivå, på Glion Hotel School i Sveits, og som lærer på Cornell University, da de hadde en avdeling i Paris. Hennes egen akademiske utdanning rommer en MSc Tourism & Hospitality  Management and Education with Merit fra Surrey University i England, studier i personaladministrasjon/foretaksorganisasjon i England, og hotelledelse på Glion.

Før den akademiske karrieren, arbeidet hun på utdanningssiden i servicenæringen, sist for Sheraton Europe, Africa, Middle East and South Asia, og før det, som personal sjef for Holiday Inns, Europe. Deretter store prosjektarbeid innen omstillingsprosesser, servicekonsepter og salgsopplæring hos Disney Paris, Europcar, Perot systems og Air Miles, før hun landet i akademia, med tre barn på slep. Oppvokst i Gøteborg, gift med en franskmann, og har tilbrakt sitt voksne liv i England, Frankrike, Sveits, Tyskland og Australia. Hun er ikke lenger i fulltidsarbeid, men arbeider med prosjekter, så hun får masse fritid til å nyte livet også!

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Lite svårt att svara på då den numera varierar. Förra veckan var jag i Frankfurt på HSMAIs ledarskaps dag och presenterade Winning for Customers, the Service Pledge programmet och vad som hänt sen sist.  Den här veckan är jag mitt i Frankrike, norr om Bordeaux,  så nu är prioriteten att konservera sommaren skörd av tomater, persikor, aprikoser så vi kan ta med dem i bilen upp till London. Däremellan emails för att följa upp efter Frankfurt och så ut och jobba i trädgården!

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Flexibilitet och alla engagerade människor jag träffar. Också att se glimten tändas i ett ungdomsöga som hittat sin passion.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Olika chefer genom åren och dessa ungdomar som gått igenom både det ena och det andra och kommer igenom med kraft tag.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Att få ihop akademiker på ett ställe vid samma tidpunkt för att vara sociala eller för att jobba  kan vara ett företag i sig men när det går så har det en mycket positiv effekt på hur alla mår, hur roligt jobbigt är och deras studenters resultat.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Har samarbetat med HSMAI först 2015 och mycket sedan ett år.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Förmågan att få ihop alla dessa energiska, engagerade människor inom olika skeden av både karriär och erfarenhet. Lyhördheten för vad som är viktigt.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Winning for Customers, the Service Pledge för att kvalitets säkra erfarenheterna som utlovas till kunderna. HSMAI är på god väg med detta.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Antingen med mina mycket små barnbarn som bor i Rom. Intensivt, både fysiskt och känslomässigt och fantastiskt. Eller bland mina rosor som jag beskär med ryggvärk som resultat efter att ha stått böjd länge men då är det ju härligt att gå och simma.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Underlätta för ekonomiskt intressanta turister att resa till och från Norge genom att stödja direkta flyglinjer. Stödja hotell och turistnäringens samarbete för att fortsätta utveckla en internationellt konkurrenskraftig besöks industri.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: A conceptual mind with practical hands. Eller som en hotellchef i Liverpool sa en gång ’ a brick’! Dvs en tegelsten (!!) som man kan lita på fast med en dos humor och mycket tålamod hoppas jag de också säger.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Nästa privat resa går till Rom, till barnbarnen! 27 – 29 november kommer jag till Oslo för en Executive Coach workshop för Winning for Customers, the Service Pledge. Hoppas lite juldekorationer börjat synas då?!

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Hobby, brukade åka mycket skidor, i Norge under min uppväxt men nu är det trädgårdsarbete, simning, barnbarn och läsning. Åtminstone hinner jag lite av detta numera ,under en hel del år såg jag ut som ett frågetecken om någon frågade.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting

A: Något som jag kunde använda för att tillverka redskap för fiske och boende. Skulle nog ha svårt att sitta still.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jag kommer tillbaka från varje HSMAI möte otroligt stimulerad av det fantastiska engagemang som ni alla har. Ser fram emot många fler sådan möten. Vad ni är duktiga. Bravo!!!

Her kan du se filmen av Mia som presenterer The Service Pledge:

Foto: Mia Touzin Leffler, utdanningsrådgiver i HSMAI Region Europe, snakker om The Service Pledge. Skjermdump fra HSMAI Channel.