Seks av ti skal på ferie i høst

Seks av ti nordmenn planlegger én eller flere fritidsreiser denne høsten. Mange nordmenn velger ferieopplevelser som inneholder fysisk aktivitet, skriver NHO Reiseliv i en pressemelding.

Kantar TNS Gallup har, på oppdrag for NHO Reiseliv, spurt over 1000 nordmenn over 18 år om deres reiseplaner denne høsten.

60 prosent svarer at de skal reise bort, enten i høstferien eller i én eller flere helger i høst. 20 prosent skal på flere reiser i løpet av høsten. 17 prosent drar på tur i selve høstferien.

Norgesferie for fire av ti

Av dem som skal på reise i høst, skal fire av ti feriere i Norge. Syv prosent skal til Sverige, 60 prosent skal til et annet land i Europa, mens tolv prosent skal utenfor Europa.

– Undersøkelsen bekrefter at nordmenn reiser mye, og at høsten er en tid der mange skal på flere reiser. Vi ser en trend der nordmenn tar kortere sommerferie, og så fordeler de heller feriedagene utover året. De tar gjerne en langhelg til utlandet i løpet av høsten, og så går neste tur til hytta på fjellet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Mange besøker venner og familie

Å besøke venner og familie er den viktigste høstaktiviteten, i år som i fjor. 57 prosent skal besøke venner og familie, 26 prosent skal bedrive friluftslivsaktiviteter, 13 prosent vil oppsøke kulturopplevelser, mens 14 prosent velger storbyferie. 40 prosent skal på hytta i høst, mens 24 prosent skal bo på hotell.

86 prosent økning i høstferie-bookinger

Radisson Blu Resort Trysil har per denne uken en økning i antall bookede gjestenetter i høstferien på hele 86 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

– Jeg tror den største årsaken til at vi nå har en rekordstor vekst i antall bookinger før høstferien, er den økte interessen for aktiv ferie. For Trysils del har satstingen på høstaktiviteter, som stisykling, ført til at vi får flere gjester i høstsesongen, sier Pontus Akesson, General Manager ved Radisson Blu Resort Trysil.

– Trysil er en destinasjon som har lykkes med å utvide sesongen, ved å utvikle opplevelser og aktiviteter som passer for hele familien. Det er oppskriften for å tiltrekke seg gjester om høsten, for det er særlig barnefamilier som tar høstferie, sier Krohn Devold.

Aktiv ferie populært

De mest populære høstaktivitetene er fottur i skog og mark eller langs kysten (37 prosent), fottur i fjellet (39 prosent), sopp/bærtur (16 prosent) og jakt og fiske (13 prosent).

– Fotturer og friluftsliv står høyt på listen over populære høstaktiviteter. Høsten er en fantastisk tid, hvis en vil oppleve den norske fjellheimen på sitt beste. Mange drar på hytta eller på høyfjellshotell, for å være aktive og tilbringe tid sammen med venner og familie, sier Krohn Devold.

Av dem som skal feriere i Norge i høst, skal oppunder halvparten til Østlandet. Én av tre skal til Vestlandet, 13 prosent velger Trøndelag, tolv prosent skal til Nord-Norge, og syv prosent skal ha ferie på Sørlandet.

Foto: Rallarvegen mellom Haugastøl og Myrdal i Sogn og Fjordane er en klassiker for fjellsyklister. Fotograf Sverre Hjørnevik/Visitnorway.com