Ukens Navn: Ellen Arnstad

Ellen Arnstad

Administrerende direktør

Meeting Point Norway

Ellen Arnstad er kjent for de fleste gjennom sin solide ledelse bakgrunn fra mediabransjen.
Ellen var sist sjefredaktør i kjendisbladet Se og Hør fra 2012, og var fram til 2017 konsernredaktør i Aller Media AS før hun sluttet i begge stillingene i januar 2017.

Vi i HSMAI er svært glad for at hun har valgt vår bransje som sitt jobbliv nummer to som hun selv omtaler det som.

Ellen er juryleder for HSMAI Eventprisene og du møter henne mandag kveld 9. oktober under prisutdelingen på Grand Hotel.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Som administrerende direktør for X Meeting Point Norway som jo handler om innovasjon innenfor kurs- messe og hotellbransjen, og som også er en en Start-Up, så består dagene mine av i alt fra «tellekanter», systemer og rutiner som må på plass, strategiarbeid, merkevarebygging, og kundefokus, i tillegg til mediehåndtering, kreativitet og ledelse. 

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A:Jeg elsker å være grunder og få mulighet til å bygge noe nytt sammen med et dyktig team. Og det har jeg virkelig på X!

Det er håndplukkede seniorer fra hotell-, kurs, konferanse og messebransjen, sammen med unge talentfulle medarbeidere innenfor fire ulike businessområder: Hotell, F&B, Kurs- konferanse og Messe. Og alt dette skal smelte sammen i en ny merkevare; X meeting Point Norway. Vi er veldig stolte av å få jobbe med Norges første Marriott-hotell, Moxy, som også er det første Moxy-hotellet i Skandinavia. En hotellopplevelse bygget for den nye generasjonen reisende. Men som egentlig passer for alle!

Moxy på Hellerudsletta var det 8. hotellet i Europa som ble åpnet 1. august, og det åpner ca et nytt hotell hver måned. 

Jeg har jo jobbet med merkevarer i hele mitt medieliv, men jeg har aldri opplevd en mer profesjonell tilnærming til en merkevare som norske Belvar, amerikanske Mariott og IKEA sitt eiendomsselskap, Vastint, har fått til.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har alltid heiet på Bra Damer og ser opp til alt fra sterke kvinner som Gro Harlem Brundtland, via Coco Chanel, Frida Kahlo, Kate Moss og Pippi.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi har nettopp flyttet sammen i åpent landskap på X og skal begynne med å bygge tradisjoner og kultur. Men vi er allerede gode på å le mye sammen, heie på hverandre, feire små seiere og på vårt første kick-off i august malte vi visjonen om X, i tillegg til at vi fikk fram hva alle på X kan som vi ikke visste. Det var en helt fantastisk opplevelse! Alt fra språk til idrettsprestasjoner, til hobbyer og andre talenter. Som ledere er det viktig at vi nettopp er nysgjerrig på våre medarbeidere. Det bor så mye mer i enkeltindividet enn det vi først ser.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Vi har vært medlem i noen få måneder, og jeg har stor tro på et godt og fruktbart samarbeid videre.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Jeg liker den internasjonale profilen, og at HSMAI tenker stort. Verden er en liten «landsby» og det er så mye vi kan lære over landegrenser og faggrenser. Og nettverksbygging er avgjørende for å lykkes i business.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg må bli litt bedre kjent med organisasjonen for å kunne komme med konkrete ideer. Får uansett mye energi av å bli kjent med dere akkurat nå!

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Egentlig en helg uten noen «må-aktiviteter». Ja, en helg med fokus på familien og hva vi har lyst til å gjøre sammen. Det er også en perfekt helg for meg å sitte i en dansehall fra tidlig morgen til sen kveld og se på Sportsdans (standard og latin) der min sønn på 15 år er en av elitedanserne. Han ble oppdaget som 7-åring etter at jeg var med i Skal Vi Danse, og han ble Norgesmester i standard i fjor. Så det er en veldig stolt paljettmamma som sitter på sidelinjen av parketten…

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: De svakeste i samfunnet og tilrettelegging for funksjonshemmede, slik at vi foreldre ikke blir utslitt. Og jeg vet hva det handler om.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Jeg håper at de vil si at jeg er en som motiverer andre rundt meg, en som har godt humør og som er raus. Også vet jeg at jeg ikke er så god til å lage mat, men jeg er veldig god til å rydde…

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Vi planlegger en reise til New York privat. Barbados er også en favoritt, så kanskje rundt nyttårstider. Også må jeg jo ut i Europa og teste flere Moxy hoteller.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg drev med toppidrett som ung – turn og rytmisk sportsgymnastikk. Nå er hobbyen egentlig Sportdans. Men jeg blir ikke særlig sprek av å sitte på sidelinjen…

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting

A: Mascara.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg er så takknemlig for mitt jobbliv nummer to, og er opptatt av å få fram at kvinner i alderen 50 pluss kan gå for en ny karriere i livet! Jeg fikk drømmejobben, og mine eiere mener at jeg er i min beste alder. Girl Power, lenge leve!