Slik blir nye Thon Hotel Kirkenes

Thon Hotel Kirkenes, som ligger i Johan Knudtzens gate 11 i Kirkenes, skal pusses opp. Hotellet skal gjennomgå en omfattende oppgradering, med ny design i spisesal og frokostsal, og får også ny barløsning og et nytt og velfungerende kjøkken, skriver Thon Hotels i en pressemelding.

– Thon Hotel Kirkenes har en fantastisk utsikt over havet, med sin beliggenhet på kaia, og er et av våre store konferansehoteller i Finnmark. Nå skal deler av hotellet pusses opp, og vi gleder oss til å vise frem hotellet og et nytt restaurantkonsept på nyåret, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Bak oppussingen står designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga, og interiørarkitekt Trond Ramsøskar.

– Thon Hotel Kirkenes ligger vakkert til, helt nede ved Varangerfjorden, i nord har man bare Barentshavet. Vinteren er lang i Finnmark. Vi har derfor valgt å spille på sterke, glade og solfylte farger, som motvekt til vinterens hvite vidder, og i pakt med det nordnorske, glade lynnet, sier Berdal Haga og Ramsøskar.

Resepsjonen, baren og spisesalen på hotellet får også ny design.

– Allerede når du kommer inn i resepsjonen i Thon Hotel Kirkenes, vil du møte fargene. Resepsjonen er holdt i solgul. Herfra skuer man inn i spisesalen, som har en storslått utsikt til fjord og fjell. Dette brytes av et dominerende bilde av sommerlig frodighet. Her ligger også baren, hvor naturen i Finnmark anes i møblenes farger og materialer. Utenfor det åpne kjøkkenet kan man innta sin frokost, med de store vinduene ut mot Varangerfjorden. Møblene her er holdt i gult og turkis, en frisk start på dagen. Flisene over buffeen er delikate, i blått og hvitt. Nyinnredningen av Thon Hotel Kirkenes har vært et morsomt prosjekt. Man kan spille mye på beliggenheten, i nær kontakt med naturen, sier Berdal Haga og Ramsøskar.

Thon Hotel Kirkenes har 143 rom og suiter, og har plass til 300 personer i den største konferansesalen. Hotellet holder åpent under oppussingen, som begynner i oktober og som vil vare i cirka tre måneder.

Foto: Thon Hotel Kirkenes skal gjennomgå en omfattende oppgradering, med ny design i spisesal og frokostsal, og får også ny barløsning og nytt kjøkken. Illustrasjon fra Ramsøskar Interiørarkitekter AS.