Norwegian med internasjonal vekst og 14 prosent flere passasjerer i september

Norwegian legger bak seg nok en måned med over tre millioner passasjerer. Totalt reiste over 3,1 millioner passasjer med selskapet i september, en økning på 14 prosent fra samme periode i fjor. Veksten er størst på interkontinentale ruter. Fyllingsgraden økte til 90 prosent, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Totalt 3.165.031 passasjerer reiste med Norwegian i september, 386.225 (14 prosent) flere enn i samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 29 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) med 28 prosent. Fyllingsgraden i september økte med 0,3 prosentpoeng, til 90 prosent.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst i jobbsammenheng. Vi opplever stabilt god etterspørsel i Skandinavia, men veksten er størst på selskapets interkontinentale ruter. Global ekspansjon er viktig for å styrke konkurranseevnen på et marked med sterk konkurranse, men også for å bidra til økt verdiskaping, der vi flyr, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,6 prosent av de planlagte flyvningene i september, og punktligheten var på 77,9 prosent.

Selskapets flåtefornyelse fortsatte i september, med leveranse av én Boeing 787-9 Dreamliner, og én Boeing 737-800. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Selskapets nye ruter fra London til Singapore, Denver og Seattle, startet denne måneden. Det samme gjorde samarbeidet mellom Norwegian og det britiske flyselskapet easyJet. Samarbeidet innebærer at Norwegians langdistanseruter til og fra London Gatwick, er tilgjengelig for salg hos Europas nest største lavprisselskap.

Foto: Boeing 737-800-maskin fra Norwegian. Fotograf: David Charles Peacock.