Scandic gjenerobrer frokosttronen

Scandic Nidelven tar tilbake tittelen som Norges beste frokosthotell, med sin ellevte seier i den anerkjente konkurransen Twinings Best Breakfast. Sterkt engasjement for lokale råvarer, egenprodusert mat og dedikerte medarbeidere, er hemmeligheten bak årets seier, heter det i en pressemelding fra Scandic Hotels.

– Scandic Nidelven gjenerobrer frokosttronen, og Scandic dominerer konkurransen, med totalt tolv av 19 fylkesvinnere. Det er fantastiske nyheter, og kåringen levner ingen tvil om hvilken hotellkjede som gir gjestene den beste starten på dagen, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge.

Før fjorårets pallplass, var Scandic Nidelven ubestridt best i ti år. Etter å ha blitt henvist til «bare» en pallplass i fjorårets kåring, innrømmer hotelldirektør ved Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal at det var en vekker for hele hotellet.

– Våre fantastiske medarbeidere har jobbet knallhardt hver dag, for å ta tilbake prisen, og nå beviser vi nok en gang at Scandic Nidelven har Norges beste frokost, sier han.

NM i hotellfrokost

Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Mer enn 400 norske hoteller vurderes av Haugen-Gruppens konsulenter, bestående av kokker og sommelierer, i tillegg til en uavhengig jury. Kriteriene for å vinne, er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

Frokostansvarlig på Scandic Nidelven, Øyvind Tiller, forteller at god service og lokale råvarer har vært avgjørende for årets seier.

– Teamet mitt legger sin ære i å levere Norges beste frokost, 365 dager i året. Vi står opp 04.00 hver morgen, for å gi våre gjester en best mulig start på dagen. I dette arbeidet betyr lokale leverandører svært mye for oss. Vi prøver å ta inn så mye lokalmat som mulig. Det er viktig for oss at maten vi serverer har en historie, sier han.

Scandic Nidelvens fokus på historie og engasjement for lokalmat, er blitt en egen bok. Frokostboken om hotellets samarbeid med 30 lokalleverandører av mat, er tilgjengelig for Nidelvens gjester.

Egenprodusert ost og frokostøl

For å løfte frokostopplevelsen fra i fjor, har Scandic Nidelven laget egne produkter, i samarbeid med lokale leverandører. Resultatet er en blåmuggost, utviklet i samarbeid med Gangstad gårdsysteri, og en type frokostøl, brygget i samarbeid med Røros bryggeri.

– Vi hadde lyst til å lage egne produkter, skreddersydd frokosten vi serverer våre gjester. Vi tok råvarene i egne hender, bokstavelig talt. Nå serverer vi en vellagret blåmuggost, som kokkene våre har ystet selv. Osten produseres to ganger i året, og serveres sammen vårt frokostøl, forklarer Tiller.

Inviterer konkurrentenes gjester til prisvinnende frokost

I tillegg til at Scandic Nidelven tok førsteplassen, hadde også Scandic-kjeden flest fylkesvinnere i konkurransen, med tolv av 19 fylkesvinnere.

For å markere førsteplassen og seire i tolv fylker, inviterer Scandic Nidelven og de øvrige av Scandics fylkesvinnere på frokost, ikke bare til egne hotellgjester, men også gjester hos konkurrerende hoteller.

– Vi syns alle hotellgjester fortjener å smake Norges beste hotellfrokost. Hvis du overnatter hos en av våre konkurrenter mellom mandag og fredag neste uke, er det bare å vise gyldig bestillingsbekreftelse, for å få tilgang til den prisvinnende frokosten hos en av våre tolv fylkesvinnere, sier Malting.

Foto: Scandic Nidelven har vunnet førsteplassen i årets Twinings Best Breakfast. Foto fra Scandic Hotels.