Aksel Lund Svindal skal lokke skiturister til Norge

OL-vinneren, og norsk skisports store sønn, Aksel Lund Svindal, skal vise verden de fantastiske skimulighetene i Norge. I en video som lanseres på Visit Norway, tar han seerne med på en personlig reise, fra Lyngsalpene i nord til fjellområdene på Østlandet, forteller Innovasjon Norge i en pressemelding.

– Aksel nyter stor respekt innen skimiljøet, og få, om noen, har større troverdighet enn ham, når han sier at «[…] når det gjelder ski, så har Norge alt». Vi tror denne filmen, med en så kjent skiprofil i spissen, vil få flere til å få øynene opp for alt Norge har å tilby som skidestinasjon, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

– Når det gjelder ski, har Norge absolutt alt

– Når det gjelder ski, har faktisk Norge absolutt alt. De mulighetene som finnes for å kjøre på ski i Norge, både i selve anleggene og, ikke minst, kulturen og menneskene man treffer, det er det som har gjort meg til den alpinisten jeg er i dag, sier Aksel Lund Svindal til Visit Norway.

Nå lanseres den personlige skifilmen på Visitnorway, som en del av en internasjonal skikampanje. Filmen, som Innovasjon Norge håper skal lokke flere turister til Norge, for å stå på ski, gir et innblikk i Svindals første opplevelser i bakken, og hvordan dette gjorde ham til både verdensmester og OL-vinner noen år senere.

– Det var en «øyeåpner» å reise verden rundt, for å komme hjem og innse at Norge har noe av det råeste verden har å by på, sier Lund Svindal. Det er nettopp denne entusiasmen som gjorde ham til et naturlig valg, da Innovasjon Norge ønsket å vise frem landets skidestinasjoner på en ny måte.

– Vi håper og tror at både skinæringen og reiselivet ellers vil bli stolt av denne fine filmen. Svindal har stor troverdighet, og vil treffe et stort publikum internasjonalt. Samtidig håper vi flere nordmenn vil se filmen, og kjenne stolthet og glede over hvor flotte skimulighet vi har i Norge, og får lyst til å oppdage mer av Norge selv, sier Holm.

Skal sette skinasjonen Norge på kartet

Mens det klassiske begrepet «Nordmenn er født med ski på bena» er velkjent i de andre nordiske landene, er assosiasjonene til skinasjonen Norge mindre kjent sør for Danmark.

– Nå må vi sette Norge på kartet for unike opplevelser på ski i den fantastiske naturen, og de flotte alpinanleggene vi har her oppe. Ved hjelp av Aksel Lund Svindal håper vi å kunne nå bredt ut i verden med hans budskap om at flere må oppleve å kjøre på ski i Norge. Filmen viser på en kjempefin måte mangfoldet i norske alpinprodukter, den gir forhåpentligvis seerne inspirasjon og noen gåsehudøyeblikk, og den gir destinasjonene og alpinanleggene våre den synligheten de fortjener, sier daglig leder i Norske Fjell AS, Camilla Sylling Clausen.

I videoen ser vi skikjøring langs snøkledde fjell på Geilo, i Narvik, Kvitfjell, Varingskollen og Lyngsalpene. Destinasjonene ble valgt ut for å vise bredden i det norske skitilbudet.

Videoen,  Come Follow My Path, er cirka to minutter lang. God fornøyelse!

Foto: Aksel Lund Svindal i Lyngsalpene. Foto fra Field Productions.