Widerøe offentliggjør første ruter med verdens første E190-E2 jetfly

24. og 26. april 2018 skrives det luftfartshistorie, ikke bare i Norge, men på verdensbasis. Som lanseringskunde for Embraers andre generasjons jetfly, vil Widerøe, som første flyselskap i verden og for første gang i internasjonal luftfartshistorie, ta E190-E2 i bruk på kommersielle flyvninger. Først Bergen-Tromsø-Bergen, og to dager senere, Bergen-Bodø-Bergen, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Å bringe Fjord-Norge og Nord-Norge sammen på en mer effektiv og rask måte, har lenge vært et mål for Widerøe. 24. april 2018 tar Widerøes nye familiemedlem, LN-WEA, av fra Bergen lufthavn Flesland, retning Tromsø lufthavn Langnes. Oppmerksomheten vil være rettet mot Norge idet selskapet gjør sitt 114-seters regionale jetfly tilgjengelig for publikum.

E190-E2 er neste generasjons miljøvennlige fly, og skal bidra til en bærekraftig fremtid for norsk luftfart og for Widerøe. Gjennom investeringen i nye fly, tar flyselskapet et større ansvar i klimautfordringen, og skaper forutsetninger for fortsatt vekst.

– Vi ser det som spennende og interresant at selskapet setter inn sitt første jetfly mellom Nord -Norge og Fjord-Norge. Bodø og Tromsø er to av de viktigste hubene for turister som reiser inn og ut av Nord-Norge. Vi er meget positive til den videre utviklingen denne koblingen gir, sier Trond Øverås, administrerende direktør NordNorsk Reiseliv AS

Rutetider

24. april 2018: Bergen-Tromsø WF616 kl. 07.15 – 09.15
24. april 2018: Tromsø-Bergen WF617 kl. 11.15 – 13.15

26. april 2018: Bergen-Bodø WF614 kl. 08.10 – 09.45
26. april 2018: Bodø-Bergen WF615 kl. 12.25 – 14.00

Flytiden reduseres med henholdsvis 20 og 15 minutter, mot tilsvarende flyvninger der Dash 8 Q400 benyttes.

– Skal vi klare å utvikle turisme til Norge hele året, er det avgjørende å kunne tilby opplevelser i Nord-Norge og Fjord-Norge, som en del av samme reise. Derfor er det utrolig gledelig at Widerøe nå gjør det betydelig lettere å komme seg raskt mellom de to landsdelene, sier Kristian B. Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge AS.

– Det er med stor glede vi tar imot Widerøes Embraer E190, når det lander for alle første gang i Norge, på Bergen lufthavn Flesland, sier Aslak Sverdrup, lufthavndirektør i Avinor.

– Denne flytypen representerer en helt ny generasjon fly, når det gjelder lavere støy, mindre utslipp og høyere komfort. Vi er også svært glade for at nettopp Embraer skal gå i ruten mellom Bergen og Tromsø, en viktig flyrute både for både forretningsreisende og turister.

Margrethe Snekkerbakken, divisjonsdirektør i Avinor sier at det blir spennende å se hvordan denne flytypen vil gi nye muligheter i regionalnettet:

– Kombinasjonen av et næringsliv i utvikling, og et reiseliv i vekst, gir gode muligheter til å forsterke tilbudet mellom de to landsdelene.

– Vi tror at koblingen mellom fjord og fjell på Vestlandet, og de røffe naturopplevelsene i Nord-Norge, med nordlys og midnattssol, vil bli et av de sterkeste reiselivsproduktene i Europa de neste årene, avslutter administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen.

Foto: Widerøes nye Embraer E190-E2. Foto fra Widerøe.