SAS med nye direkteruter til Split, Pula, Alicante og Warszawa – med flere

SAS fortsetter å utvide tilbudet til og fra Skandinavia. Sommeren 2018 åpner til sammen 27 nye direkteruter, og SAS starter flyvninger til seks nye destinasjoner: Verona, Sarajevo, Genoa, Toulon, Örnsköldsvik i Sverige og Beirut. Satsingen på Sør-Europa fortsetter, med fortsatt økning til Portugal, Spania, Kroatia og Italia. Reiselystne nordmenn kan glede seg over et antall nye direkteruter fra Norge, inkludert til Split, Pula og Alicante, skriver selskapet i en pressemelding.

Totalt øker SAS sitt tilbud med over 110.000 flyseter fra Skandinavia til Kroatia, Portugal, Italia og Spania, og åpner fem nye direkteruter fra Skandinavia.

Norske nyheter inkluderer blant annet flere direkteruter: Oslo-Tessaloniki, Oslo-Praha, Oslo-Genève, Oslo-Warszawa, Bergen-Pula, Stavanger-Pula, Bodø-Alicante og Trondheim-Split. Populære Hellas får også en ytterligere styrking, med økning i frekvensen til Athen fra Oslo. Selskapet øker også frekvensene til Düsseldorf og Manchester fra Oslo. I tillegg åpnes en ny direkterute mellom Oslo og Aarhus, som en del av SAS’ storsatsing på Aarhus Airport.

– Flyselskapet fortsetter å styrke tilbudet til fritidsdestinasjoner i sommerhalvåret. I tillegg til en rekke spennende nyheter, fortsetter vi å øke på våre mest populære destinasjoner. Vi fortsetter å satse på vårt ombordkonsept, med ny kabin, ny mat og drikke, og fortsetter samtidig vårt arbeid for en bærekraftig flyreise. Blant annet ved satsing på biobrensel, og våre 30 helt nye Airbus A320neo, med 15-18 prosent lavere drivstofforbruk, og dermed mindre utslipp. Vi ser frem til å ønske våre passasjerer hjertelig velkommen om bord, sier konsernsjef Rickard Gustafson.

Innenriks i Norge styrkes tilbudet med direkterute Bergen-Tromsø, allerede fra midten av desember, og Trondheim-Kristiansand får direkterute fra mars, med to ukentlige avganger. Trondheim-København øker fra to til tre avganger i uken, og styrker dermed tilgjengeligheten til denne populære byen, og knutepunktet ut mot USA, Asia og Sør-Europa.

Med SAS fra Skandinavia

Allerede i 1959 fløy SAS med jetfly (Caravelle SE-210) til Beirut, og begynner fra sommeren igjen å fly til hovedstaden i Libanon fra/via København. Til Bosnias hovedstad, Sarajevo, som blant annet lokker med mat, kultur, nattliv og historie, begynner SAS å fly to ganger i uken fra/via København. En annen ny destinasjon er Toulon, mellom Nice og Marseilles, kun noen mil fra St. Tropez.

Interessen for reiser til Italia fortsetter. Neste sommer lanserer SAS nye ruter til Verona, med nærhet til Gardasjøen, og Christopher Columbus’ hjemsted, Genoa, som også ligger nær populære Cinque Terre (flys til/fra København). SAS øker også antallet avganger til Roma, fra seks til ni avganger i uken, fra Stockholm.

Selskapet doblet antallet flyseter til Portugal sommeren som var, og fortsetter å øke også i 2018. Lisboa øker til tre avganger i uken fra Stockholm, og en ny direkterute fra København. SAS flyr også til Faro sør i Portugal.

Et av skandinaviske reisendes favorittland, Spania, beholder sin popularitet, og selskapet flyr nå over én million skandinaver hit i sommermånedene.

Etterspørselen etter reiser til Kroatia, gjør at SAS også i år fortsetter å øke antallet flyseter med 60.000, sammenlignet med forrige år. Totalt har selskapet økt med 330.000 flyseter siden 2010, og flyr nå til Pula, Split og Dubrovnik.

Øvrige satsinger

På interkontinentale ruter, fortsetter Hong Kong å øke i popularitet, og SAS vil i sommer fortsette å fly fem ganger i uken fra Stockholm.

Billettsalget til SAS’ sommertrafikkprogram 2018, som innledes gradvis fra mars, er nå åpnet.

Foto: En datagenerert modell av SAS’ nye Airbus A320neo. Foto fra SAS.