Petter Stordalen: – Bodø is «booming»

– Bodø is «booming», og vi skal være en del av det, sier eier av Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen, som i samarbeid med direktør Morten Chr. Jakhelln og Hundholmen Byutvikling, skal bygge hotell i Bodø, forteller Nordic Choice Hotels i en pressemelding.

Hotellet vil bli i tilknytning til Ramsalt i Sjøgata i Bodø. Tomta er kjøpt, men bygget er ikke tegnet ennå.

– Jeg syns jeg leser overalt at Bodø blir kåret til beste by å bo i. Hver gang jeg er der, skjønner jeg hvorfor. Reiselivet i nord er utrolig viktig for Norge, og blir bare viktigere og viktigere for hvert år, sier Stordalen.

Milliard-satsing

Hotellet vil koste omlag 350 millioner kroner, og vil inngå i Hundholmen Byutviklings samlede prosjekter i Sjøgata, på tilsammen én milliard.

– Jeg investerer fordi jeg har tro på byen, sier Nordic Choice-eieren.

Hotellet skal ligge i smuget ved Ramsalt, lett tilgjengelig, rett ved jernbanestasjonen, nært Hurtigruta, med direktekontakt til sjøen og havnepromenaden.

– Dette handler om å gjøre Bodøs nye bydel, Ramsalt, komplett. Hotellet blir et Quality-hotell, og vi gleder oss over samarbeid med Nordic Choice Hotels, som har Petter Stordalen i spissen, sier Jakhelln.

Både Stordalen og Jakhelln tror hotellet vil bli fantastisk for Bodø.

– Fra baren skal man kunne se de vakre Hurtigruta-skipene på vei inn til Bodø. Jeg gleder meg som et lite barn til å sitte på et Choice-hotell i Bodø, og se båtene cruice forbi. Det kommer til å bli et fantastisk hotell, i en fantastisk by, legger Stordalen til.

Utsikt

Quality-hotellet skal bli et kurs- og konferansehotell, med 240 rom, og med konferansekapasitet på opp til 1000 personer. Bygget sørger for at det fortsatt vil være sikt mot Landegode fra Bankgata.

– Vi tar også hensyn til dem som skal bo i Ramsalt, med tanke på utsikt. Likevel blir dette Bodøs største hotell, med tanke på antall rom. Det skal bli et urbant og moderne bygg, og et hotell som er åpent og tilgjengelig for hele byen, sier Jakhelln.

Videre beskriver han tankene om en resepsjon med lounge, bar og servering i første etasje. Et sørvestvendt hotell, med utsikt til havnen og innseilingen til Bodø, og gode parkeringsplasser for busser og biler.

– Andre etasje blir konferanseavdeling. Vi satser på opplevelser, turister og byens befolkning. Det er svært positivt å gjøre Ramsalt komplett. Hotellet og destinasjon Ramsalt vil utfylle hverandre. Dette handler om langsiktighet, og vi gir virkelig jernet nå, sier direktøren.

Fantastiske visjoner

For kjededirektør Eivind Tangvik i Quality Hotel, er det ingen tvil om hvorfor hotellkjeden nå inngår samarbeid med Hundholmen Byutvikling.

– Grunnen til at vi bygger i Bodø, er at utviklerne av Ramsalt har fantastiske visjoner. Vi tror på folkene og visjonene deres, sier Tangvik.

Han er også begeistret for svømmebassenget, som skal plasseres ute ved havkanten.

– Er det én plass Quality ønsker å ha hotell, så er det i hjertet av denne bydelen. Vi gleder oss til å se byen utvikle seg, og vi har kommet for å bli, sier kjededirektøren.

– Jeg er stolt over at Quality Hotel endelig etablerer seg i Bodø, avslutter Tangvik.

Foto: Tomten hvor det nye Quality-hotellet, som blir Bodøs største, skal stå. Kjededirektør for Quality Hotel, Eivind Tangvik (i midten) har tro på utbygger Morten Jakhellns visjon for den nye bydelen, Ramsalt. Montasje fra Nordic Choice Hotels.