Thon Hotel Orion fyller 60 år

Thon Hotel Orion i Bergen ble bygget i 1957 og i høst fyller hotellet 60 år, skriver Thon Hotels i en pressemelding. Hotellet kom inn i Thon Hotels-kjeden på midten av 1980-tallet, ved en tilfeldighet.

– Jeg gikk i fjellet i Narvik og møtte tilfeldigvis hotellmannen Wilhelm Johannessen. Han hadde gjort en investering som var for stor for ham å bære, nemlig Orion Royal Hotel. Han hadde kjøpt hotellet, og hadde ikke finans til å bære det. Og innen jeg forlot Narvik, hadde vi avtalt at jeg kom til å kjøpe hotellet. Orion viste seg etter mitt skjønn å ha en ideell beliggenhet, rett ved siden av Bergenhus festning, og med de verdensberømte bryggene i umiddelbar nærhet, sier Olav Thon.

Konsernsjefen i Olav Thon Gruppen er selv til stede under markeringen av hotellets 60-årsjubileum.

– Nå, etter 60 år, er jeg fremdeles like optimistisk på Thon Hotel Orions vegne, og ser for meg en jubilant som blir et landemerke i Bergen, sier Olav Thon.

Nyoppusset businesshotell

Hotelldirektør Dag Djupesland er stolt over å vise frem nyoppussede Thon Hotel Orion.

– Det var Det Bergenske Dampskipsselskap som bygget hotellet i 1957. På den tiden var Orion et toppmoderne hotell, som hadde telefoner på alle rom, noe som var uvanlig da. Vi har nettopp totalrenovert hotellet. I dag er Thon Hotel Orion igjen toppmoderne, 60 år etter. Vi har nå 219 nyoppussede rom og suiter, en fantastisk lounge i toppetasjen, med utsikt over byfjorden og Håkonshallen, et moderne treningsrom, restaurant, bar og seks nye møterom. Frokost og kveldsmat er inkludert i prisen, vi har gratis wifi og alle rommene har Smart-TV og Bose-anlegg, sier Djupesland.

Thon Hotel Orion ligger rett ved Bryggen i Bergen, i Bradbenken 3, og er et moderne businesshotell.

Foto: Thon Hotel Orion har 219 nyoppussede hotellrom og to nye suiter. Bildet viser et nytt Superior Room. Foto fra Thon Hotels.