Oslo blant Lonely Planets Top Ten Cities 2018

Den kjente reiseguiden Lonely Planets årbok, Best in Travel, velger Oslo som én av de ti beste byene i verden å besøke i 2018, og legger vekt på hovedstadens «innovative arkitektur og fantastiske museer, side om side med kule barer, bistroer og kafeer», skriver VisitOSLO i en pressemelding.

«Oslos sjarm har gått under den skandinaviske radaren altfor lenge, men denne kompakte hovedstaden stiger raskt,» skriver Lonely Planet, som fremhever urbaniseringsprosjekter, som Tjuvholmen, i sin Oslo-skryt på Best in Travel 2018 Top Ten Cities.

Guiden legger også merke til at «det å vise seg, faller egentlig ikke naturlig for Oslo: først og fremst er dette en by å bo i, med parker å drømme seg bort i, elver å utforske, og en fjord å padle på – for ikke å nevne kaffekultur på nivå med Stockholm eller København». Teksten fortsetter under videoklippet.

Oslo er én av fem europeiske byer på topp ti, og det er Sevilla (Spania) som tar topplasseringen. De andre byene på listen er Detroit (USA), Canberra (Australia), Hamburg (Tyskland), Kaohsiung (Taiwan), Antwerpen (Belgia), Matera (Italia), San Juan (Puerto Rico), og Guanajuato (Mexico). Guiden inneholder også listene Top 10 Countries, Top 10 Regions og Top 10 Best Value.

Om Lonely Planets Best in Travel

Prosessen med å lage listene starter med at Lonely Planets skribenter og reisende kommer med hundrevis av forslag til steder å besøke, med utgangspunkt i deres egne reiser det siste året. Et internt ekspertpanel vurderer deretter kriterier som aktualitet, spenning og wow-faktor, før de bestemmer seg for hvilke steder som skal inkluderes i årboken.

Den offisielle Best in Travel 2018-siden presenterer alle destinasjonene fra årets lister og ytterligere råd om hvordan man kan besøke dem.

Foto: Grand Hotel i Oslo. Fotograf: Bjørn Erik Pedersen/Wikimedia Commons.