Ingvild Flugstad Østbergs vinneroppskrift

Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng møttes til duell om å lage den beste starten på dagen, i form av en frisk og næringsrik smoothie. Flugstad Østberg gikk seirende ut av konkurransen, og frem til nyttår kan du smake hennes smoothie, Tutti Frutti Inferno, til frokost på samtlige Scandic-hoteller i Norge, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

– Det var utrolig moro å ta hjem smoothie-trofeet. Frokosten er uten tvil dagens viktigste måltid, og en frisk smoothie er det lille ekstra som skal til, for å få en energirik start på en aktiv dag, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Den beste starten på dagen

Jentene på det norske langrennslandslaget har et konkurranseinstinkt utenom det vanlige. Som stolt sponsor av langrennsjentene, ønsket Scandic å teste dette i en helt ny gren, nemlig et smoothie-mesterskap.

– I Scandic er vi lidenskapelig opptatt av å gi våre gjester den beste starten på dagen, og frokosten vår ble nylig kåret til Norges beste hotellfrokost. Vi ville utfordre langrennsjentene på en helt ny arena, der ski og staver ble byttet ut med blender og bær. Ikke overraskende spisset konkurransen seg til, også på kjøkkenet, og konkurranseinstinktet resulterte i flere smakfulle smoothies, sier Tine Birkeland, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Scandic.

Foretrekker tradisjonell, norsk frokost

Marit Bjørgen innrømmer at hun har en forkjærlighet for den tradisjonelle, norske frokosten, med nystekte rundstykker, kokte egg og godt pålegg, som gulost og makrell i tomat. Hun tipser også om at havregrynsgrøt er spesielt viktig på dager hvor energien skal holde ekstra lenge og langt. Men når det kommer til smoothie, har hun en bankers basisblanding:

– Jeg er veldig glad i smoothie, og har alltid i litt yoghurt og juice sammen, med mye bær, sier hun.

Knallhard konkurranse

Bjørgen og Flugstad Østberg konkurrerte mot Ragnhild Haga og Heidi Weng, i den knalltøffe konkurransen for å kåre landslagets smoothie-dronning. Konkurransen foregikk noen hundre meter utenfor skisporet, på ærverdige Scandic Holmenkollen Park.

Juryen besto av de andre jentene på skilandslaget samt kokk Eirik Mehus. Etter tøff konkurranse, var det til slutt Ingvild Flugstad Østberg som gikk seirende ut av konkurransen, med sin Tutti Frutti Inferno.

Vinneroppskrift

Juryen legger vekt på at Ingvild Flugstad Østbergs smoothie vant på grunn av sitt friske og perfekt krydrete preg. Nå blir smoothien hennes servert på Scandic-hoteller over hele landet, frem til nyttår. Vinneren selv er lidenskapelig opptatt av en god frokost, og håper på mer smoothie-suksess.

– Jeg er selv typen som heller står opp én time før, så jeg får ekstra god tid ved frokostbordet, og dropper aldri frokost. Da er det jo veldig gøy at hele Norge nå kan få smake på smoothien min, og jeg må nesten få lov til å krysse fingrene for at folk liker den så pass godt at den blir et fast innslag på menyen, sier hun.

Oppskrift på Ingvilds vinnersmoothie, Tutti Frutti Inferno

150 gr cottage cheese
400 gr yoghurt naturell
100 gr jordbær frossen
200 gr bringebær frossen
100 gr skogsbær frossen
35 gr ingefær
Saft av 1 lime
2 ss med akasie honning

Foto: Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng ved frokostbordet på Scandic Holmenkollen Park. Foto fra Scandic Hotels.