Eivind Roald slutter i SAS

Executive Vice President and Head of SAS Growth Initiative, Eivind Roald, har besluttet å slutte i SAS, etter seks vellykkede år, for å begynne i Altor Equity Partners, som såkalt Industrial Advisor, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Eivind Roald begynte i SAS i 2012, som EVP Sales and Marketing. I 2014 gikk han inn i rollen som Chief Commercial Officer, en posisjon han hadde frem til juli 2017. Han ble da utnevnt til Head of SAS Growth Initiative, med hovedansvar for å videreutvikle EuroBonus, etablere nye inntektsstrømmer, og for ytterligere å forsterke kundelojaliteten.

– Eivind Roald har vært sentral i omstillingen som har gjort SAS til et førstevalg for Skandinavias hyppige reisende, og virkeliggjort vår visjon, «to make life easier for Scandinavia’s frequent travelers». Eivind er en «true traveler», med et tydelig kundefokus, er full av energi, og har en entreprenørinnstilling som har banet vei mot den sterke posisjonen SAS har fått blant Skandinavias hyppige reisende. Jeg vil personlig takke ham for hans sterke engasjement og uvurderlige bidrag til SAS i løpet av de seks årene han har vært i selskapets toppledelse. Jeg beklager at Eivind har bestemt seg for å slutte i SAS, men respekterer hans valg, og ønsker ham lykke til videre i karrieren, sier CEO Rickard Gustafson.

– Jeg er ydmyk og stolt av å se resultatene av hardt arbeid, som vi sammen har oppnådd i løpet av de siste seks årene. Vi har forandret selskapet, utviklet og styrket SAS’ varemerke. I dag er SAS det mest foretrukne flyselskapet i Skandinavia. Med mer enn 5,3 millioner EuroBonus-medlemmer, har vi fordoblet medlemsmassen, og etablert en lojal og lønnsom kundegruppe. Jeg ønsker mitt team og alle ansatte i SAS alt godt, og lykke til i årene fremover, sier Eivind Roald, som forlater SAS i slutten av november 2017.

SAS’ CEO Rickard Gustafson vil inntil videre inneha ansvaret for SAS Growth Initiative, som er en viktig del av selskapets planlagte vekst i årene fremover.

Foto: Eivind Roald, da han fortsatt var konserndirektør for kommersiell virksomhet i SAS (arkivfoto fra HSMAI Channel).