Rekordhelg for Skeikampen Alpinsenter

11. november åpnet Skeikampen Alpinsenter. – Den beste åpningshelgen noensinne på Skeikampen, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen i en pressemelding.

– Det kom store snømengder tidlig i sesongen, det har vært kaldt nok til snøproduksjon, og vi åpnet Skeikampen Alpinsenter 11. november i år. Det var bra vær under sesongåpningen, fantastiske forhold, og mye folk i bakken. Det ble solgt rekordmange heiskort og vi hadde den beste åpningshelgen på Skeikampen noensinne, forteller Thorvaldsen.

Lørdag 18. november åpnet Skeikampen Alpinsenter flere heiser og nedfarter.

– Vi har fått syv centimeter med nysnø i uken som gikk, og det har vært kaldt. Snøkanonene har produsert mye snø, både dag og natt, og det er supre forhold. I dag [lørdag 18. november, red. anm.] åpner vi en stolheis og to slepheiser, og fem nedfarter til. Vi har også åpnet noen elementer i parken, og vi jobber fortsatt med å produsere snø, slik at vi kan åpne den store stolheisen snart, sier driftssjef Rune Slåsletten ved Thon Skeikampen Resort.

Skeikampen har også cirka 50–60 kilometer med preparerte langrennsløyper, og har stor pågang av alpinklubber og langrennsløpere fra hele landet.

– Vi har hatt mange gjester på hotellet, og blant annet var juniorlandslaget i langrenn her. De var veldig fornøyd med snøforholdene og oppholdet. Til helgen får vi besøk av fem alpingrupper og flere langrennsløpere. Det er gøy! Så nå er det bare å komme opp hit for å stå eller gå på ski, sier Lars S. Pettersen, som er hotelldirektør ved Thon Hotel Skeikampen.

Skeikampen Alpinsenter er åpent hver dag fra klokken 9.30 til 16. Nystua kafé serverer hjemmelaget suppe, nystekte sveler, jegergryte, lokale pølser og varm kakao. Nytt i år er at skikjørere kan kjøpe heiskort online, og dermed slippe å stå i billettkø. Heiskort kjøpes på nett her.

Thon Hotel Skeikampen har 83 hotellrom og 66 leiligheter, som ligger i umiddelbar nærhet til både alpinsenteret og langrennsløypene. På hotellet er det restaurant og bar, velværeavdeling med boblebad, kuldekulp og badstuer, samt konferansesenter.

Foto: – Det er sjelden vi får så store mengder snø så tidlig i sesongen, og på så kort tid. På Skeikampen har vi nå 60 kilometer med oppkjørte langrennsløyper, for både klassisk og skøyting, sier hotelldirektør ved Thon Hotel Skeikampen. Foto fra Thon Hotels (fra oktober).