Kåret til beste møterom i konkurranse med 80 bidrag

200 mennesker konkurrerte om å designe fremtidens møterom til Oslos nye møteplass, Clarion Hotel The Hub. Vinnerforslaget, Think outside the box, lever opp til navnet, og kan oppleves når hotellet står ferdig i 2019, heter det i en pressemelding fra Clarion Hotel.

Over 80 bidrag ble sendt inn, blant annet fra flere profesjonelle aktører. Seieren gikk til Eilén Benedikte Brenne og Hanne Lassemo Buøen, som begge studerer interiørdesign ved Høyskolen Kristiania.

– Å bli kåret til vinner blant så mange gode forslag, er helt fantastisk. Vi er to studenter som er lidenskapelig opptatt av design og romfølelse. Det er veldig gøy å få være med og sette vårt preg på det som vil bli en av landets største møtearenaer, sier de to.

Modig forslag

Vinnernes visjon var å skape et moderne, innovativt og lekent rom, med et tydelig konsept. Den store detaljen er en interaktiv og fleksibel boks i midten av rommet, mens omgivelsene rundt symboliserer den kreative prosessen med myke former, platåer og et avslappende lounge-preg.

– Vi ønsket å skapet et rom man ønsker å oppholde seg i, og som stimulerer kreativiteten. For å kunne utvikle oss og skape nye, spennende ideer, er det viktig å våge å trå utenfor komfortsonen, sier Brenne og Buøen.

Møterommet er på 43 kvadratmeter, og har en takhøyde på hele 4,5 meter. Når Clarion Hotel The Hub åpner i 2019, vil Think outside the box bli en del av hotellets møteromsavdeling.

– Eilén og Hanne har utnyttet takhøyde og arealer på en spennende måte, og vil, med sitt bidrag, rett og slett legge føringer for fremtidens møtefasiliteter, sier André Schreiner, administrerende direktør på Clarion Hotel The Hub.

Frie tøyler

Anders Björkén er juryleder og interiørarkitekt for Clarion Hotel The Hubs hotell- og møterom. Han ga deltagerne helt frie tøyler. Sammen med juryen, André Schreiner, Anemone Wille Våge og Eivind Nagell, er han imponert over vinnerne.

– De har utviklet et svært gjennomtenkt og estetisk konsept. Det er både produktivt og interessant som møterom, og ivaretar samtidig både sonedeling og nødvendig fleksibilitet, sier Björkén.

Schreiner forventer å ha i snitt 2000–2500 mennesker inne på hotellet samtidig.

– Vinnerne kommer til å få mye og fortjent oppmerksomhet. Det gleder vi oss til, avslutter han.

Foto: Studentene som skal designe et av møterommene på Clarion Hotel The Hub, sammen med juryen for konkurransen. F.v: Andre Schreiner, Anemone Wille Våge, Eilén Benedikte Brenne, Hanne Lassemo Buøen, Anders Björkén og Eivind Nagelto fra Clarion Hotel.