Hit vil SAS-passasjerene helst fly

Under konseptet Now & Never, tilbyr SAS hver torsdag billige kampanjebilletter til utvalgte reisemål.  I løpet av månedens første helg hadde over 11.000 engasjert seg for å påvirke hvilke destinasjoner som skal være med i kampanjen. Nordmenn setter Alanya øverst på listen, tett fulgt av Tokyo, med USA-destinasjonene høyt oppe, skriver flyselskapet i en pressemelding.

– Det har vært spennende å se hvilken destinasjon våre reisende foretrekker i de populære Now or Never-kampanjene, og vi er imponert over interessen. Det store engasjementet for at vi skal fly til Alanya, kjenner vi igjen fra tidligere, og som vi har respondert på, med flere flyvninger til flyplassen Gazipaza. Økt etterspørsel til USA har også ført til en ny direkterute fra Oslo til Miami, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

Favoritter som New York og Miami er høyt oppe på listen, sammen med tradisjonelle reisemål, som Alicante, London og Gran Canaria, som besøkes hyppig av nordmenn.

– Det er ikke overraskende at Alicante er en destinasjon hvor billige kampanjebilletter er ønsket, og vi ser også at Malaga begynner å bli en favorittdestinasjon som passer alle aldre. Fine golfbaner finnes i regionen, med muligheter for å stå på ski i Sierra Nevada. Sol og snø på få timers avstand, lokker mange i løpet av vintersesongen, sier Johansen.

Tokyo var den destinasjonen som var mest ønsket blant alle skandinavene totalt, og er populær blant nordmenn. SAS startet allerede i 1954 med flyvninger til Tokyo, og var første selskap som begynte å fly strekningen over Nordpolen. En pionérbragd, som blant annet førte til at selskapet fikk Christoffer Columbus-prisen, som er luftfartens nobelpris.

SAS har en lang historie med å fly skandinaver til Tokyo, for å oppleve alt hva den byen tilbyr av attraksjoner og kultur, med mat mennesker og en spennende historie, og stadig flere har oppdaget de unike skiforholdene i nærheten, forteller informasjonssjefen.

Now or Never startet allerede kl 12 forrige torsdag, og avsluttes som alltid kl 00.00. Reiseperioden er 11. januar – 30. april på alle destinasjoner.

De norske favorittene:

  1. Alanya
  2. Tokyo
  3. New York
  4. Miami
  5. Alicante
  6. London
  7. Malaga
  8. København
  9. Gran Canaria
  10. Barcelona

Foto: En Airbus A330 fra SAS tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen. Foto fra Avinor Oslo lufthavn.