Norwegian med elleve prosent passasjervekst

Norwegians trafikktall for november viser at 2,5 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på elleve prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. På langdistanserutene var passasjerveksten opp 52 prosent fra i fjor. Fyllingsgraden var totalt 83,7 prosent, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Totalt 2.520.220 passasjerer valgte å fly med Norwegian i november, 255.075 (elleve prosent) flere enn samme måned i fjor. Både kapasitetsveksten (ASK) og trafikkveksten (RPK) økte med 28 prosent.

– Det er gledelig at et økende antall passasjer velger Norwegian når de skal ut og reise. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter, og etterspørselen er stabilt god. Global ekspansjon er viktig for å styrke konkurranseevnen på et marked med sterk konkurranse, men også for å bidra til økt verdiskaping der vi flyr, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,1 prosent av de planlagte flyvningene i november. Punktligheten var på 80,2 prosent.

Denne måneden landet Norwegians aller nyeste Dreamliner – fly nr. 150 fra Boeing – på Oslo lufthavn, tett etterfulgt av en splitter ny Boeing 737-800-maskin. Dette var Norwegians siste flyleveranser for i år. Selskapet har til sammen fått 32 nye fly i flåten i 2017; seks Boeing 737 MAX, 17 Boeing 737-800 og ni Boeing 787-9 Dreamlinere.

Foto: Representanter for Norwegians kortdistanse-besetning. Fotograf: Bo Mathisen.