Storsatsing fra Widerøe: Fire nye direkteruter fra Bergen til Tyskland, Danmark og Sverige

I juni og august 2018 åpner Widerøe fire nye direkteruter fra Bergen til Hamburg, München, Billund og Gøteborg, heter det i en pressemelding fra Avinor.

– Bergen blir nå vårt nye knutepunkt for utenlandske turister som vil oppleve Hansa-staden, fjorder og fjell, eller vil reise videre til nordnorsk natur og gjestfrihet, sier administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe.

Allerede torsdag 14. desember åpner Widerøe for billettbestillinger fra Bergen, til sine fire, nye utenlands-destinasjoner. Fra sommeren 2018 kan vestlendingene fly direkte til to av Tysklands største byer, Hamburg og München, eller reise uten stopp til Legoland eller Liseberg.

Det første flyet til Billund tar av allerede 25. juni, mens rutene til München, Hamburg og Gøteborg åpner henholdsvis 13, 14. og 16. august.

– Folk vil helst fly direkte. Våre nye ruter fra Flesland åpner nye muligheter for vestlendinger som vil utforske Europa. Men like viktig er disse rutene for innkommende passasjerer som vil besøke Norge, og ønsker alternativer til Gardermoen som mellomlanding, sier Nilsen.

– De nye utenlandsrutene vil blant annet korrespondere med Hurtigrutens avganger fra Bergen, samtidig som passasjerene kan koble seg på Widerøes øvrige rutenett. Vi gleder oss til å ønske våre reisende velkommen om bord, fortsetter han.

Widerøe vil sette inn sine nye, miljøvennlige jetfly E190-E2 (114 seter) på rutene til Hamburg og München, mens Billund og Gøteborg vil opereres med Dash-8 Q400 (78 seter). Totalt øker Widerøe nå sin kapasitet med over 100.000 flyseter mellom Europa og Bergen.

– Dette er strålende nyheter for turismen på Vestlandet. Skal vi klare å utvikle turisme hele året til fjordene, er det avgjørende å kunne tilby flere helårige direkteruter til Bergen og Vestlandet, spesielt fra vårt største turistmarked Tyskland. Nå blir Bergen et enda mer attraktivt reisemål og knutepunkt, sier Kristian B. Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge AS, og får støtte av lufthavdirektør AsIak Sverdrup ved Bergen lufthavn, Flesland.

– Nye ruter til Billund og Gøteborg er viktig for næringslivet på begge sider av rutene. München ligger tett på Alpene, og er spennende for både vinter- og sommerturisme. München er et stort knutepunkt, så denne ruten har vi også store forventinger til. Byen betjener en folkerik del av Tyskland, og den nye ruten vil styrke reiselivets utvikling av tysk turisme inn til Bergen og fjordene. Det at Widerøe også setter Hamburg på kartet som helårsrute, er viktig for Hurtigruten, som har operasjoner hele året. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Widerøe, og vil gjøre alt vi kan for at rutene skal bli en suksess, sier Sverdrup.

Billetter blir tilgjengelig på wideroe.no fra torsdag 14. desember.

Her er de nye Widerøe-rutene fra Bergen:

Bergen – Billund: Mandag, onsdag, fredag – avgang 10:45, retur 12:30 (første avgang 25. juni).

Bergen – München: Mandag, onsdag, fredag – avgang 17:50, retur 21:10 (første avgang 13. august)

Bergen – Hamburg: Tirsdag, torsdag, søndag – avgang 19:40, retur 21:55 (første avgang 14. august)

Bergen – Gøteborg: Torsdag, søndag – avgang 10:45, retur 12:20 (første avgang 16. august).

Foto: Widerøes nye Embraer E190-E2. Foto fra Widerøe.