Widerøe åpner ny direkterute fra Kjevik til London

13. august får sørlendingene London tilbake på flyrutekartet, når Widerøe starter direkteflyvninger fra Kjevik til Stansted. I tillegg mer enn dobles antall ukentlige avganger til Trondheim, forteller flyselskapet i en pressemelding.

Totalt øker Widerøe nå sin kapasitet med over 80.000 flyseter fra Kjevik.

– Vi har gjort grundige markedsanalyser, og er sikre på at den nye London-ruten blir et meget populært tilbud på vår ruteplan i 2018. Tidtabellen er rettet mot ferie- og fritidsmarkedet, men også forretningsreisende vil kunne finne den attraktiv. Med musikaler, teater, fotball og shopping i verdensklasse, er det god grunn til at London alltid har ligget høyt på nordmenns toppliste. London er blant destinasjonene med størst vekst og flest reisende fra norske flyplasser, sier administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe.

Selskapet vil benytte London Stansted Airport, nord for London, som er hovedstadsområdets tredje travleste flyplass, med kun 45 minutter med ekspresstog til London sentrum.

– Fra denne flyplassen kan man dessuten fly til flest europeiske destinasjoner blant alle britiske flyplasser, så mulighetene for å komme seg videre ut i verden, er svært gode. Det er også et stort potensial for økt turisme, gjennom å fly mange briter til Sørlandet og Kristiansand, sier Stein Nilsen.

Det første Dash-8 Q400-flyet (78 seter) fra Kjevik til Stansted tar av 13. august, og allerede torsdag 14. desember åpner Widerøe for billettbestillinger til og fra London. I tillegg mer enn dobles antallet ukentlige flyavganger til Trondheim neste år, fra syv til 16.

– Ruten Kristiansand–Trondheim er spesialtilpasset de forretningsreisendes behov for å spare tid, ved å fly direkte til og fra Midt-Norge. Widerøe har operert denne ruten siden september 2013, og markedet har respondert veldig bra. Vi er stolte av å øke kapasitet og antall avganger, sier Nilsen.

Den store opptrappingen på Kjevik, tas varmt imot av reiselivsnæringen på Sørlandet.

– Vi er veldig fornøyde med ny satsing fra Widerøe. Utvidelse av direkteruten til Trondheim er med på å styrke grunnlag for vår satsing på ferie- og fritidsmarkedet i Midt-Norge, samt at det også kan bidra positivt til oppslutningen om Kristiansand som konferanse- og møteby. London-ruten har vært etterlengtet fra Sørlandet i mange år, og bidrar til å åpne opp et nytt, attraktivt marked for landsdelen, sier daglig leder Heidi Sørvig i det regionale reiselivsselskapet USUS.

– Sørlandet har mange spennende produkter og opplevelser, som er aktuelle å markedsføre på det britiske markedet. Ikke minst håper og tror vi at verdens største undervannsrestaurant ved Lindesnes, som åpner i 2019, kan bli en ny attraksjon i verdensklasse, og være superinteressant for et britisk marked, sier Heidi Sørvig.

Billetter blir tilgjengelig på wideroe.no fra torsdag 14. desember.

Nye rutetider til London og Trondheim

Fra 13. august vil Widerøe fly den nye ruten Kristiansand–London på mandag, torsdag, fredag og søndag. Avgangstider vil være 17.30, med retur 20.00.

Til Trondheim kommer en ny morgenavgang på ukedager, klokken 06.30, med retur 08.20. Ny er også avgang mandag, onsdag og fredag klokken 10.50, med retur 15.30. Dagens ettermiddags-avgang på ukedager, videreføres alle dager, med avgang 17.25, med retur 19.35. Den første, nye morgenavgangen går 25. juni, og fra 13. august vil hele det nye ruteprogrammet fra Kjevik være operativt.

Foto: En av Widerøes Dash 8-Q400-maskiner på bakken. Foto fra Widerøes Flyveselskap.