Scandic vokser videre i Tyskland – åpner et av Frankfurts største konferansehoteller

Scandic Hotels har inngått en langsiktig avtale med B&L Group, om å drive et nytt, stort hotell i Frankfurt, skriver kjeden i en pressemelding.

Det nye konferanse- og eventhotellet vil være en del av Hafenpark Quarter ved elven Main, og nabo til den europeiske sentralbankens nye hovedkontor. Hotellet forventes å åpne i 2021.

Hotellet vil få et areal på totalt 22.000 kvadratmeter, og inneholde 506 rom samt 2000 kvadratmeter med topp moderne konferansefasiliteter og eventscene. Den største salen vil bli på hele 600 kvadratmeter, og bli en av de største konferansesalene i Frankfurt. Hotellet vil dessuten inneholde restaurant og bar, i tillegg til et moderne treningssenter.

– Frankfurt er et viktig finansielt sentrum, og et globalt kommersielt knutepunkt, noe som gjør dette til en fantastisk mulighet for Scandic Hotels, sier Michel Schutzbach, administrerende direktør for Scandic i Tyskland.

– Hotellet i Hafenpark er i tråd med Scandics strategi om å ekspandere i de største byene i Tyskland. Med det andre hotellet i Frankfurt, vil vi skape synergier med Scandic Frankfurt Museumsufer, som åpner i februar 2018. De to hotellene komplementerer hverandre på en god måte, og sammen vil de bidra til å øke vårt operative resultat, og ta markedsandeler på det tyske markedet, sier Even Frydenberg, konsernsjef i Scandic Hotels Group.

Scandic har god erfaring med å drive konferansehoteller i Tyskland, blant annet gjennom Scandic Hamburg Emporio, som er et prisvinnende konferansehotell. Tyskland er ledende i verden når det kommer til å arrangere messer og konferanser, og mange av de største eventene avholdes i nettopp Frankfurt.

Avtalen forutsetter at nødvendige byggetillatelser godkjennes.

Foto: Scandic-hotell i Hafenpark Quarter, Frankfurt. Foto fra Scandic Hotels.