Norwegian gjør flere endringer i konsernledelsen

Geir Karlsen (52) er ansatt som ny finansdirektør (Chief Financial Officer – CFO) i Norwegian. Karlsen kommer fra stillingen som Group CFO i det London-baserte shippingselskapet Navig8 Group. Han har bred erfaring fra børsnoterte selskaper innen shipping og offshore. Konstituert finansdirektør Tore Østby fortsetter i konsernledelsen, i en nyopprettet stilling som Executive Vice President Strategic Development. Kurt Simonsen (59) er ny IT-direktør, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Geir Karlsen har gjennom de siste tolv årene hatt ulike CFO-stillinger i internasjonale selskaper, som Golden Ocean Group og Songa Offshore. Han kommer nå fra stillingen som Group CFO i det London-baserte rederiet Navig8 Group, som har virksomhet over hele verden, og er verdens største skipspool-operatør. Karlsen er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

– Jeg ser frem til å bli en del av ledelsen i et av Norges mest internasjonale vekstselskaper, og være med på den fantastiske reisen Norwegian er inne i, fra å være et lite norsk selskap, til å bli et av de mest anerkjente flyselskapene internasjonalt, med en eksisterende flåte på over 150 fly og en enda større ordrebok. Luftfart er en bransje preget av sterk konkurranse, og jeg håper og tror at jeg, med min bakgrunn og erfaring, kan bidra til å videreutvikle selskapet framover, sier han.

– Jeg er svært tilfreds med at vi får Geir Karlsen med på laget. En stor del av hans yrkeserfaring har klare likhetstrekk med flybransjen, hvor lease-avtaler og finansiering av større transaksjoner er helt sentralt. Samtidig vil jeg trekke frem hans ledererfaring fra større internasjonale selskaper som svært viktig for Norwegians globale utvikling, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Tore Østby forsetter i konsernledelsen

Tore Østby, som har vært konstituert finansdirektør siden juli 2017, fortsetter i konsernledelsen i en nyopprettet stilling som Executive Vice President Strategic Development. Han har 15 års erfaring fra finanssektoren, som senioranalytiker og analysesjef. Han har også vært syv år i Orkla-konsernet, og har økonomiutdannelse fra Handelshøyskolen BI.

– Jeg ser frem til å fortsette arbeidet i Norwegian. Vi har hatt en fantastisk utvikling, og mulighetene framover er store. Vi har i dag et unikt lojalitetsprogram, en av verdens mest moderne flyflåter og mange spennende forretningsmuligheter, sier Østby.

– Tore Østby har gjennom tre år i Norwegian gjort en meget solid innsats, både som leder for Investor Relations og i rollen som fungerende finansdirektør. Et sterkt lederteam og en tydelig strategisk retning er viktig, og jeg er meget glad for at Tore blir med videre, som en del av konsernledelsen i Norwegian, sier Kjos.

Kurt Simonsen ny IT-direktør

Den tredje endringen i Norwegians konsernledelse gjøres på IT-siden, gjennom ansettelsen av Kurt Simonsen (59) som ny IT-direktør. Simonsen har lang og bred erfaring fra store omstillings- og digitaliseringsprosesser, og har de 17 siste årene vært partner og medeier i konsulentselskapet Infocom Group AS. Han har også bakgrunn fra Hewlett-Packard og Telenor. Simonsen er utdannet elektronikkingeniør.

– Rollen som IT-direktør i Norwegian er en av de mest spennende jobbene i Norge i dag. Norwegian er et selskap der IT spiller en avgjørende rolle for den operative virksomheten, og ikke minst i en stadig mer digitalisert kundereise, sier han.

– IT er en viktig og integrert del av Norwegians forretningsstrategi. Vi skal være i førersetet i utviklingen av de beste løsningene for kundene, samtidig som vi skal gjøre vår operasjon mer effektiv og redusere kostnader. Jeg er godt fornøyd med at Kurt Simonsen, med sin varierte og solide bakgrunn, blir en del av vårt leder-team, sier Bjørn Kjos.

Simonsen tiltrer 2. januar, og Østby fortsetter som finansdirektør, inntil Karlsen er på plass, senest 3. april.

Foto: Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos. Foto fra Norwegian.