Scandic styrker posisjonen i Nord-Norge

Scandic Hotels befestet sin posisjon i Nord-Norge da det høsten 2017 ble kjent at Lofoten Hotell blir en del av kjeden. Tirsdag 2. januar åpnet hotellet i ny Scandic-drakt, under navnet Scandic Leknes Lofoten, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

– Med åpningen av Scandic Leknes Lofoten ser vi frem til å styrke vår posisjon i Nord-Norge ytterligere. Lofoten er en viktig turistdestinasjon, og en region som har opplevd en formidabel vekst de siste årene, ikke minst som en helårsdestinasjon. Scandic Leknes Lofoten blir et godt tilskudd for Scandic i Vest-Lofoten, og vi gleder oss til å komme i gang og tilby gjestene gode opplevelser på hotellet, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge.

Booking-rekord før åpning

Scandic Leknes Lofoten ligger sentralt plassert i byen Leknes, i hjertet av Lofoten, fem minutter unna flyplassen, og med kort avstand til handelssenteret. Hotellet ligger i nærheten av både fjell og hav, og området rundt byr på fantastiske naturopplevelser. Hotellet har 63 rom, fordelt på to etasjer, og har gjennomgått en større renovering av rom og fellesarealer. I restauranten Bevares serveres lokal mat, i hyggelige omgivelser. Hotelldirektør Kristian Talmo og hans medarbeidere ser frem til å bli en del av Nordens største hotellkjede.

– Dette er en stor dag for oss som jobber på hotellet. Vi ser veldig optimistisk på 2018, og har allerede booket inn flere rom enn noen gang tidligere. I tillegg er det flere store prosjekter i området, som gir god trafikk til hotellet, blant annet innspilling av en TV-serie, bygging av en ny videregående skole, og et kjøpesenter, i tillegg til flere nye veiprosjekter. Det er heller ingen tvil om at det har store fordeler å bli innlemmet i Nordens største hotellkjede, blant annet med lojalitetsprogrammet Scandic Friends, med mer enn to millioner medlemmer. Vi har store ambisjoner for hotellet, og ser frem til å bli en del av Scandic-familien, sier han.

Vokser videre i Lofoten

Scandic Leknes Lofoten blir Scandic-kjedens andre hotell i Lofoten, og kommer i tillegg til nyrenoverte Scandic Svolvær. Overtagelsen av tidligere Lofoten Hotell er en del av en franchise-avtale mellom Scandic Hotels og Norlandia Hotel Group. Administrerende direktør i Norlandia, Morten A. Kahrs, har også forventinger knyttet til samarbeidet. Det nordiske hotelldriftselskapet har en portefølje på 27 hoteller i Norge og Sverige, med både egne og eksterne brands.

– Scandic er en spennende kjede i vekst, og en godt innarbeidet aktør på hotellmarkedet. Med sin erfaring og sitt gode omdømme, er vi trygge på at Scandic Hotels vil tilføre hotellet betraktelig merverdi, sier han.

Foto: Scandic Leknes Lofoten. Foto fra Scandic Hotels.