Ukens navn: Espen Ravnå

Espen Ravnå
Hotelldirektør
Comfort Hotel Trondheim

Espen Ravnå, som ble kåret til Årets Unge Hotelier under HSMAI-prisene i Oslo 10. januar 2018, har vært hotelldirektør på Comfort Hotel Trondheim siden 2016. Han har jobbet i hotellbransjen siden 2006, og kom sist fra stillingen som salgs- og markedsansvarlig på Quality Hotel 33. 

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Dagen startes alltid med å sjekke ferske resultater på vei til jobb. I det jeg kommer på hotellet, tar jeg alltid en runde innom avdelingene, for å hilse på de ansatte, deretter står jeg gjerne en stund i vår barception, og kjenner på pulsen blant gjestene våre. Resten av dagen er jeg høyst sannsynlig å se sittende og jobbe i vår sosiale lobby, som er blitt mitt nye favorittkontor. Her tar jeg som regel alle møter, og inviterer gjerne kolleger fra andre hoteller, og venner i Trondheim som har «hjemmekontor», til å jobbe sammen med meg.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det aller beste ved jobben min er de fantastiske kollegene på hotellet, og det at ingen dager er like.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Mamma. Hun er helt rå.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Taco-mandager i kantinen er en klar favoritt blant meg selv og de ansatte!

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Siden 2013 tror jeg.

Q: Hva synes du er det beste ved HSMAI?

A: For min del har det vært muligheten for å bygge nettverk, og utvide kunnskapen innenfor bransjen – og det å møte nye kunder, gjennom deltagelse på arrangementer.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Ja, utvid aktivitetstilbudet, ved å legge flere aktiviteter utenfor Oslo. For eksempel i Trondheim. Jeg fikser overnatting og sted.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg for meg akkurat nå, må bli en tur til svigers’ hytte/seter på Øyerfjellet, med skikkelig «påskevær», perfekte skiløyper, god mat og lystig stemning!

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Bra spørsmål! Vi bor i et av verdens beste land, og de fleste av oss har i utgangspunktet svært lite å klage på. Om jeg fikk muligheten, hadde jeg  fortsatt den gode jobben som gjøres allerede, men også tilrettelagt mer for å sikre at Norge ble nummer én på innovasjon, utdanning, integrering og miljø.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: De ville forhåpentligvis beskrevet meg som en person som er energisk, positiv, uhøytidelig, målrettet og raus.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Neste reise går til Stockholm og Nordic Choice Hotels’ årlige vinterkonferanse, sammen med cirka 3000 feststemte kolleger. Dette er et av de store årlige høydepunktene for de ansatte i kjeden vår. Om du kjenner en Choicer, får du med 100 prosents sikkerhet en snap eller to i løpet av helgen!

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Nå om dagen går det i mye løpetrening. Jeg skal nemlig løpe mitt første maraton i september, sammen med kolleger fra Comfort Hotel. Heldigvis er det fortsatt lenge til, men det er godt å ha et mål med treningen.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Helt klart en satellittelefon, jeg hadde kjedet meg altfor fort alene.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: JA! Vi skal om to-tre uker åpne Norges råeste og mest sosiale hotell-lobby på Comfort Hotel Trondheim. Det blir så bra at du er helt nødt til å stikke innom oss!