Norwegian har fått driftstillatelse i Argentina

Argentinske myndigheter utstedte ved inngangen til helgen driftstillatelse (AOC) til Norwegians heleide datterselskap, Norwegian Air Argentina (NAA), ifølge en pressemelding fra flyselskapet.

NAA er i ferd med å bygge opp sin administrasjon med nødvendige, myndighetspålagte funksjoner i Buenos Aires, og er snart klar for å drive en flyoperasjon underlagt argentinske myndigheter.

– Dette er en ny milepæl for Norwegian. Godkjennelsen betyr at vi snart kan tilby argentinere å fly med nye, komfortable fly til en lav pris, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Norwegian er blitt tatt meget godt imot av argentinske myndigheter, som ønsker mer konkurranse på markedet. Nå blir det fullt fokus på å tilby rimelige flyreiser til millioner av passasjerer, noe som vil bidra til å skape nye arbeidsplasser, drive økonomisk vekst, og gi økt turisme, sier administrerende direktør Ole Christian Melhus i Norwegian Air Argentina.

I desember 2017 godkjente det argentinske luftfartstilsynet (ANAC) oppstart av 153 Norwegian-ruter fra Argentina. NAA hadde søkt om godkjennelse for til sammen 156 ruter. Selskapets planer for en betydelig operasjon fra Argentina, innebærer både innenriks- og utenriksflyvninger. Norwegian har ett Boeing 737-800 basert i Argentina i dag.

Foto: Argentinske har gitt driftstillatelse (AOC) til Norwegians heleide datterselskap, Norwegian Air Argentina (NAA). Foto fra Norwegian.