Fjord Line åpnet verdens største taxfree-butikk

Torsdag 1. februar ble MS «Oslofjord»s nye taxfree-butikk offisielt åpnet. 1800 kvadratmeter med shopping gjør butikken, så vidt rederiet har klart å bringe på det rene, til verdens største på en dagferge.

Rundt 800 gjester valgte torsdag morgen sjøveien til Sverige fra Sandefjord, for å oppleve den flunkende nye butikken. I løpet av elleve dager hektiske dager i midten av januar ble taxfree-butikken totalforandret, og oppgradert med 600 nye kvadratmeter.

Fokus på mat

Butikken går nå over to dekk, og rommer blant annet et nytt matmarked, med stort utvalg i frysevarer, kjølevarer og delikatesser, og en café med sjøutsikt. Den rekordstore butikken byr også på produkter i varekategoriene klær & tilbehør, leker, hjem og fritid, godteri, vin og brennevin, parfyme og kosmetikk, og øl og tobakk.

– Denne butikken har vi bygget med bakgrunn i gjestenes egne ønsker. Det er hovedgrunnen til at vi har økt sortimentet på mat betraktelig. Våre kunder og markedet for øvrig har etterspurt akkurat det, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line.

Skjerper konkurransen

Siden sommeren 2014 har Fjord Line seilt skulder ved skulder med Color Line på den populære ruten mellom Sandefjord og svenske Strømstad. Den nye og forbedrede shoppingopplevelsen på MS «Oslofjord» er viktig for Fjord Line, ikke minst fordi man mener å ha skreddersydd konseptet til markedets behov og ønsker.

– Vi lever godt med konkurransen på ruten. Det er det som driver oss. Vi skal være best, sa Ternblom da butikken ble offisielt åpnet på 08.30-seilingen fra Sandefjord til Strømstad torsdag morgen.

Foto: Konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line. Foto fra Fjord Line.