Best Western Hotels & Resorts etablerer seg i Kiruna

24. januar sluttet Hotell Arctic Eden i Kiruna sentrum seg til Best Western. Med nyervervelsen i Kiruna har kjeden nå hoteller på 69 destinasjoner i Sverige, skriver den i en pressemelding.

Hotell Arctic Eden er et samiskinspirert, familieeid hotell, med lokalt preg og et stort hjerte. Bygget, som opprinnelig var en skole, er blitt ombygd til et hotell av høy klasse, der stil og design kombineres med vår tids krav til service og komfort. Jan Grönberg og Krisi Säisä kjøpte den gamle Norrmalmskolan i 2006, og har renovert den til det hotellet det er i dag – med et genuint, jordnært interiør, og design fra den samiske kulturen og området Sapmí.

Kirsi er også kunstner og designer, og har innredet lounger, restauranter og hotellrom med sine egne fotografier og naturinspirerte kunst.

Hotellet ligger sentralt i Kiruna, med gangavstand til butikker, tog og busser.

– Som destinasjon er Kiruna interessant for både forretnings- og fritidsreisende. Gjestene våre har lenge etterspurt et hotell på denne destinasjonen, og derfor er det ekstra morsomt å ønske Hotell Arctic Eden velkommen, sier Johan Michelson, sverigesjef for Best Western.

– Det er utrolig gøy å få bli en del av best Western-familien, vi ser frem til en spennende nystart, sier hotellsjef Trine Nilsen Saloniemi. Hennes kollega Liselle er helt enig:

– Som personell på et nyåpnet Best Western-hotell får vi tilgang til et stort utvalg av utdannelser, som gir oss muligheten til å utvikle oss i bransjen.

Foto: Fra lobbyen på Best Western Hotell Arctic Eden i Kiruna. Foto fra Best Western Hotels & Resorts.