Fryktløs liten gjest flytter inn på Grand

C. Ludens Ringnes stiftelse har gått til inn kjøp av Fearless girl, og på selveste kvinnedagen ble kunstverket avduket utenfor Grand hotel i Oslo, skriver hotellet i en pressemelding.

Kunst og kultur har alltid stått sentralt på Grand hotel. Gjennom 142 år har hotellet huset, bespist og bedrukket både verdenskjente og fullstendig ukjente kunstnere og bohemer. Den dag i dag kommer hotellets pas de deux med kunsten til syne, i en utsmykning som spenner fra det klassiske til det kontemporære.

At denne tradisjonen lever videre i takt med samtiden, er ankomsten av en liten «gjest» et bevis på: C. Ludens Ringnes stiftelse har gått til inn kjøp av Fearless girl, og på selveste kvinnedagen ble kunstverket avduket utenfor hotellet. Skulpturen er laget av den amerikanske kunstneren Kristin Visbal, og fikk verdensomspennende oppmerksomhet da den dagen før 8. mars 2017 ble plassert vis-à-vis den berømte oksen på Wall Street.

– Det gleder meg å kunne presentere et kunstverk som er en feiring av likestilling, og en oppfordring om å leve fryktløst i møte med alt og alle som holder kjønnsulikheten ved like, sier styreleder Christian Ringnes.

– Jeg er stolt over å kunne bringe Fearless Girl til Norge, og derved oppmuntre og støtte styrkingen av kvinners stilling i samfunnet, fortsetter han.

– Jeg gleder meg stort over dette! NHO-direktør Kristin Skogen Lund sto for avdukingen, og jeg håper alle mer eller mindre kunstinteresserte osloborgere også tar turen, sier en strålende hotelldirektør Fredrikke Næss.

Foto: Kristin Visbal-skulpturen Fearless Girl utenfor Grand Hotel i Oslo. Foto fra Grand Hotel.