Ukens navn: Vibeke Raddum

Vibeke Raddum
Administrerende direktør
First Hotels

Vibeke Raddum tiltrådte som administrerende direktør i First Hotels sist høst. Hun er gift med Thomas, og mor til tre barn på henholdsvis 15, tolv og ni.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: For øyeblikket altfor mange møter, men ellers er jeg så heldig å få arbeide med en utrolig dyktig gjeng i First Hotels. Sammen jobber vi for å tilrettelegge så hotellgjestene våre får suverene hotellopplevelser, og hotellene våre synes ute på markedet.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Å ha muligheten til å gjøre en forskjell og forbedre folks hverdag – for våre gjester og våre medarbeidere.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg heier generelt på folk som tør å utfordre det eksisterende og etablerte. Være litt disruptiv, tro på nye eller andre måter å gjøre ting på, og ta en utfordrerrolle . Det er ingen lett posisjon å stå i, man stiller seg lagelig til for hugg, men så er det så utrolig gøy når disse menneskene lykkes! Lett å si Obama i denne sammenheng selvfølgelig, men skal man man nevne noen litt tettere på, kan jeg jo for eksempel ta Anita Krohn Tråseth i Innovasjon Norge. Hun er en tøffing!

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Var veldig positivt overrasket over halloweentradisjonene på kontoret da jeg begynte i høst! Her tar man utkledning på alvor, deler ut priser for beste, morsomste, skumleste kostyme og så videre. Til og med vår eier kler seg ut denne dagen. Det var absolutt en annerledes følelse å gå i styremøte i draculakostyme …

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Det må være en helg med familie og gode venner. Ute i aktivitet eller bare henge sammen. Lage god mat, skravle og gjerne leke eller spille spill. På sommeren er det hytta på Faratangen utenfor Fredrikstad, fisketur, strand, bål og lyse netter.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Å jobbe hardt for en bedre og reell koordinering av reiselivet, på tvers av departementene. Det er en av Norges største næringer, men regnes nesten mer som «pynt» enn en ordentlig næring. Reiselivet trenger rammevilkår tilpasset næringen. Vi er gudbenådet med fantastiske ressurser, og har potensial til å bli en av Norges største merkevarer. Vi er by og distrikt, småskala og kortreist, miljø, hele året og viktig i det lokale samfunnsregnskapet.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Engasjert, uredd, direkte, høylytt, leken, ambisiøs, strategisk, utålmodig og litt rampete.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Akkurat nå ser det ut til at det blir Stockholm, men det kan fort endre seg.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg er glad i å lage mat.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Måtte vært mobilen! Da kunne jeg både lest mail, hørt på radio og musikk, sett litt Netflix, betalt regninger, skypet med familien og sjekket morgendagens vær på yr.no.