Nytt konferansehotell på Voss blir Scandic-hotell

Bane NOR Eiendom og Odfjell Eiendoms nye konferansehotell ved Voss stasjon skal drives av Scandic Hotels. Hotellet har byggestart til sommeren, og vil stå klart i begynnelsen av 2020.

– Vi valgte Scandic Hotels til å drive vårt nye konferansehotell på Voss, fordi de leverte det klart beste tilbudet. Scandic Hotels satser sterkt både på vestlands- og fritidsmarkedet, og har et konsept som passer perfekt for det nye hotellet. Vi er meget fornøyd med avtalen, og vet at hotellet er i de beste hender, sier administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom og daglig leder Tore Odfjell i Odfjell Eiendom i en pressemelding.

Det nye konferansehotellet blir på 12.000 kvadratmeter, får 216 rom og moderne konferansefasiliteter, med plass til 350 personer. I restauranten kan 450 gjester spise og drikke godt, mens de nyter den fantastiske utsikten over Vangsvatnet og fjellene som omkranser Voss.

I Scandic Hotels er de meget fornøyd med å få hotellet inn i sin portefølje.

– Dette er en viktig avtale for Scandic. Med det nye hotellet på Voss vil vi øke vår tilstedeværelse i en meget attraktiv del av Norge, samtidig som vi styrker vår stilling i fritidssegmentet, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic Hotels Norge.

Et viktig tilskudd til knutepunktet Voss

Det nye Scandic-hotellet blir en viktig del av knutepunktet rundt Voss stasjon, som for tiden gjennomgår en omfattende utvikling. Ny togterminal sto ferdig i fjor høst, byggingen av gondolterminal er godt i gang, ny bussterminal skal etableres, og veien skal rustes opp. Rett øst for det nye hotellet planlegger Bane NOR Eiendom og Voss kommune et nytt kontor- og næringsbygg på inntil 9000 kvadratmeter. Det er også klart at det til sommeren vil bli satt i drift nye, komfortable togsett på Vossebanen.

– Vi er veldig fornøyd med utviklingen ved knutepunktet Voss stasjon. Det er ingen tvil om at et flott, nytt konferansehotell, sammen med de andre nye og forbedrede fasilitetene, vil gjøre Voss til en enda mer tilgjengelig og attraktiv reiselivsdestinasjon enn den er i dag. Dette vil også føre til at flere reiser med Bergensbanen, og da har vi oppnådd det vi ønsker, sier Eiken.

Miljøvennlig og moderne, men inspirert av gammel byggeskikk

Det er Dark arkitekter som har tegnet hotellet. De har hentet inspirasjonen fra gammel, vestlandsk byggeskikk og materialbruk, men hotellet vil likevel fremstå som moderne. Det vil bli utstrakt bruk av stein og tre, begge miljøvennlige og klimanøytrale materialer.

Foto: Scandics nye konferansehotell på Voss. Illustrasjon: Dark Arkitekter Brick visuals.