Ukens navn: Julie Ødegaard

Julie Ødegaard
General Manager Nordic
The Royal Caribbean International Ltd (RCL)

Julie Ødegaard er ny General Manager Nordic for the Royal Caribbean International Ltd (RCL), som for ikke lenge siden trådte inn i rekkene av HSMAI-medlemmer.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Sammen med enestående kolleger jobber jeg hver dag for å posisjonere cruise som den foretrukne ferieformen for stadig flere. Cruise er verdens hurtigst voksende ferieform, og fra det nordiske markedet opplever vi en stadig økende interesse for å seile med våre fantastiske skip. Arbeidsdagen går i stor grad med til effektiv møtevirksomhet og spennende strategiarbeid med norske og internasjonale kolleger og samarbeidspartnere.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Vi realiserer våre gjesters feriedrømmer, og det er veldig givende i seg selv. I tillegg gir det mye energi å være i dialog med kolleger og samarbeidspartnere i og fra hele verden. Så er det en spesiell dimensjon å få lov til å være med og videreutvikle det Arne og Gjert Wilhelmsen startet for snart 50 år siden, og som har vokst til å bli verdens nest største cruiserederi. Det norske eierskapet reflekteres fremdeles tydelig i vår kultur, etikk, blant de ansatte om bord, i innovasjonen vi bedriver, i miljøarbeidet vårt og i våre fantastiske produkter. Det gjør meg stolt.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Tidligere jobbet jeg med flere dyktige ledere som utfordret meg, samtidig som de heiet meg frem. Det har vært viktig for min karriereutvikling. En av disse var Lars Ransgart, som på eget initiativ tok rollen som min mentor, og som utfordret meg. Tenker ofte på ham, og på hvor positivt hans bidrag var. Det er en kvalitet jeg forsøker å bringe videre, ved å gi kolleger, som kan trenge et konstruktivt dytt for å realisere sitt potensial, nettopp det.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Mange! Vi ferier bursdager, har ofte vaffel fredag og vinlotteri, blant annet.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Vi ble medlemmer for kort tid siden, og jeg ser frem til et nyttig medlemsskap.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Det som tiltrekker meg, er at det er en verdensomspennende organisasjon for reiselivsnæringen. Det å kunne ha en møteplass for nøkkelpersoner, hvor man kan knytte relasjoner og lære av hverandre, tror jeg er viktig for oss som enkeltaktør, men også for bransjen som sådan.

Q: Er det noen aktiviteter/tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Syns det ser ut til at det allerede er mange gode aktiviteter, i form av blant annet seminarer og frokostmøter, som jeg gleder meg til å delta på.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Kvalitetstid med familie og venner. Om dagen i tillegg hadde startet med at Victor, sønnen min på to år, hadde sovet til klokken syv, så hadde det vært en perfekt start!

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg er veldig opptatt av og fascinert av ny teknologi. Jeg mener teknologisk innovasjon er en nøkkelfaktor for å finne nye og bedre løsninger på en del av utfordringene vi som samfunn står overfor i dag, eksempelvis innen miljø. Norge har fantastisk dyktige teknologer og tech-miljøer. Som statsminister ville jeg nok ha etablert en struktur som sikret best mulig rammevilkår for forskning, utvikling og ikke minst kommersialisering av teknologiløsninger. Dette er, sammen med reiseliv, en av næringene som kan bidra til å erstatte Norges fremtidige bortfall av oljeinntekter.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Positiv, utålmodig, energisk, engasjert, snill, arbeidsom og direkte.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Til Southampton og relansering av vårt fantastiske skip, «Independence of the Seas». Hun har gjennomgått en totalrenovering, og blant annet fått mange nye restauranter og andre aktivitetstilbud. Det er vi sikre på vil bidra til å gi våre passasjerer en enestående cruiseferie.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg spiller innebandy på fritiden, og trives veldig godt med lagspill. Slik sett kan man si at jobben min er en slags hobby jeg bruker veldig mye tid på.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Bortsett fra en nødpeilesender, står nok en god bok høyt på listen. I en travel hverdag blir det dessverre lite tid til god skjønnlitteratur.