Norwegian med 16 prosent passasjervekst i april

Norwegians trafikktall for april viser at vel tre millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden, en økning på 16 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Som forventet påvirkes månedstallene av at påsketrafikken i år var i mars, samt oppstart av nye langdistanseruter.

Totalt 3.049.249 passasjerer reiste med Norwegian i april, 411.020 flere enn i samme måned i 2017. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 44 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) med 51 prosent. Fyllingsgraden var på 83 prosent, ned 3,6 prosentpoeng. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter, der kapasiteten er mer enn doblet siden samme periode i fjor, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

På grunn av at påsken falt i mars i år, og april i fjor, påvirker det trafikktallene for disse to månedene, noe som også ble understreket ved fremleggelsen for mars måned.

– Selv om påsken påvirker tallene, har vi en solid passasjervekst, også i april. Vi har økt kapasiteten betraktelig, sammenlignet med samme måned i fjor, og på langdistanse har veksten utenfor Norden vært på rekordhøye 311 prosent. I forbindelse med den store kapasitetsøkningen og nye langdistanseruter, har vi lagt ut svært mange billigbilletter, for å tiltrekke oss nye reisende denne måneden, noe som påvirker «yielden» i april, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i april. Punktligheten var på 81,3 prosent.

Selskapets flåtefornyelse fortsetter i 2018. Norwegian fikk levert én fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner denne måneden. Totalt får flyselskapet levert elleve Boeing 787-9 Dreamlinere, tolv Boeing 737 MAX 8, og to Boeing 737-800 i år. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Foto: Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos. Foto fra Norwegian.