Trysil står foran tidenes sommer

Etter en fantastisk vinter, er Trysil nå klare for det som tegner til å bli tidenes sommersesong. Fredag 25. mai åpner Trysil Gullia, med sine nesten 17 kilometer med tilrettelagte sykkelstier.

Etter en snørik vinter, var mange redde for at sommeren skulle komme sent til Trysil. Men våren har vært helt ideell, og allerede nå er sykkelstiene tørre og klare for åpning.

– Vi gleder oss stort til å komme i gang med årets stisykkel-sesong. Vi vet at det er veldig mange som har ventet på dette. Det ble en liten ryddejobb etter mye snø i vinteren. Men stiene har holdt seg bra, så nå er alt klart i Gullia, for det vi tror vil bli tidenes sommer i Trysil, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Enorm sommervekst

Trysil har på kun fire år klart å bygge opp Skandinavias største stisykkel-destinasjon. Sykkelstiene er blitt svært populære, og i fjor ble de syklet 155.000 runder, mot 15.000 runder i 2015.

– Besøket i Trysil, og interessen for stisykkel-opplevelsen vi har skapt, har vært veldig bra. Fornøyde gjester og lovprising av sykkelstiene gir oss inspirasjon og energi til å fortsette utviklingen. Vi er bare litt over halvveis i forhold til det vi har planlagt, og utover sommeren og høsten vil det komme nye og morsomme sykkelopplevelser. Derfor tror vi at det vil bli en vekst i antall gjester, også i år, sier Sanaker Lohne, med tilføyelsen:

– Og dem er vi klare for å ta imot!

Positive ringvirkninger

Norges største skisted, med sine 28.500 turistsenger i Trysilfjellet, har alle muligheter til å vokse videre. Veksten har ført til at flere spisesteder holder åpent om sommeren, og flere aktiviteter kommer til.

– Vi ser at sykkelsatsingen vår begynner å gi de ringvirkningene som vi håper på. Vekst i antall sommergjester har gitt flere helårs arbeidsplasser, som har bidratt til å stoppe den negative befolkningsutviklingen i Trysil kommune. Flere tør å investere og satse, og andre aktiviteter, så vel som varehandelen, opplever vekst, forteller Sanaker Lohne.

– Klatreparken Høyt & Lavt Trysil, som Trysilguidene åpnet i fjor, utvider allerede med flere klatreelementer. Dette er bare ett eksempel på at også andre aktiviteter øker.

Sykkelhotellet satser videre

Etter fjorårets sommersuksess, lener ikke Radisson Blu Resort Trysil seg tilbake. De fortsetter å investere og legge til rette for å gjøre det optimalt for sommergjestene.

– Fra uke 25 til 32 har vi en økning på hele 20 prosent i antall gjestedøgn, sammenlignet med samme periode i fjor, forteller Maria Belin, salgs- og markedssjef for Radisson Blu Resort Trysil.

– Vi gleder oss veldig til en ny sommersesong. Her på hotellet skjer det mye nytt. Det blir store forbedringer i Radisson Blu Bike Park. På Sagbruket, like ved sykkelparken vår, blir det et helt nytt og spennende lunsjtilbud, med en food truck, og dette kommer i tillegg til alle de andre restaurantene våre. Og så blir det selvfølgelig muligheter for å ta en pause inne, med bading, surfing, bowling og lekeområder for barn.

Det skjer mye i Trysil i sommer, og først ut er sykkelfestivalen Trysil Bike Festival, som går fra 21. juni til 1. juli. Samme dag som festivalen starter, åpner sykkelheisen og den populære flytstien Magic Moose. Da er høysesongen i gang.

Foto: Sykling i Trysil er blitt stort, og det er sykling for hele familien som gjelder. Her fra Fjellrunden, en 13 kilometer lang tilrettelagt grusvei rundt Trysilfjellet. Fotograf: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil.