Sanngrund vant reiselivspris

Sanngrund servering og overnatting på Skarnes i Hedmark er tildelt prisen Årets medlemsbedrift 2017 av NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.

Prisen ble delt ut under NHO Reiselivs årskonferanse, Verdien av arbeid – reiseliv skaper puls, i Kristiansand onsdag. Det skriver arbeidsgiver-organisasjonen i en pressemelding.

– Dette var en utrolig flott anerkjennelse å få etter 30 år i bransjen. Vi har holdt på i 30 år, og før det er det to generasjoner som har bygd opp bedriften, så til sammen er vi på det 50. året med drift i Sanngrund, sier daglig leder Arne Udnesseter.

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden er Norges største innkjøpsorganisasjon for overnattings-, serverings- og reiselivsbedrifter. De 3000 medlemsbedriftene i kjeden har tilgang til mer enn 13.000 rabatterte varer og merker fra over 130 leverandører.

Sanngrund servering og overnatting har vært medlem i NHO Reiseliv siden 1996, og NHO Reiseliv Innkjøpskjeden siden siden 2007.

Vinneren er kåret etter helhetsvurdering, basert på følgende kriterer:

  1. Bedriften må være medlem i NHO Reiseliv
  2. Være lojal mot Innkjøpskjedens avtaleverk
  3. Samarbeide med Innkjøpskjedens distriktssjef og Innkjøpskjedens leverandører
  4. Bruke netthandelsplattformen Horeca Innkjøp

I tillegg legger juryen vekt på hvor mange leverandøravtaler bedriften bruker.

I juryens begrunnelse står det blant annet at:

Sanngrund servering og overnatting har god dialog og godt samarbeid med vår lokale NHO Reiseliv-representant. Bedriften benytter 15 av våre samarbeidspartnere og bruker Horeca Innkjøp som bestillingsverktøy.

– Jeg er veldig glad for at det finnes en organisasjon som NHO Reiseliv, som jobber for oss som medlemmer, skaffer oss gode betingelser på innkjøpssiden, har dyktige advokater, og gjør det enklere å drive en bedrift i Norge i dag, sier daglig leder Arne Udnesseter.

Fakta om NHO Reiseliv Innkjøpskjeden

NHO Reiseliv Innkjøpskjeden er Norges største innkjøpsorganisasjon for overnattings-, serverings- og reiselivsbedrifter.

De 3000 medlemsbedriftene i kjeden har tilgang til mer enn 13.000 rabatterte varer og merker fra over 130 leverandører.

Ettersom NHO Reiseliv Innkjøpskjeden er en non profit-virksomhet, tilbakeføres alt overskudd til medlemsbedriftene. Det skjer gjennom en bonusordning som premierer lojalitet til innkjøpsavtalene.

Hver av de 3000 medlemsbedriftene i kjeden kjøpte i gjennomsnitt varer og tjenester for 1,1 millioner kroner i 2017. Det ga et samlet innkjøpsvolum på cirka 3,1 milliarder kroner i fjor.

Foto: Øyvind Frich (leder av innkjøpsutvalget i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden), Evy Sunde (distriktssjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden Hedmark og Oppland), Beate Ferger (avdelingsleder ved Sanngrund), Freddy Ferger (kjøkkensjef ved Sanngrund), Betty Ann Udnesseter (avdelingsleder ved Sanngrund), Arne Udnesseter (daglig leder ved Sanngrund) og Javvad Latif (salgs- og markedssjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden). Foto fra NHO Reiseliv.