Bærekraftig Lyngenfjord

Lyngenfjord skal bli en bærekraftig sykkeldestinasjon. Prosjektet, som vil pågå utover sommeren og høsten, har et mål om å øke omsetningen innen stisykkel-segmentet for bedriftene i regionen, og utvide sesongen, samtidig som man tar vare på naturen og miljøet. Dette er en viktig del av utviklingsarbeidet Visit Lyngenfjord gjør, for å utvikle et bærekraftig reisemål.

Nyansatt leder for prosjektet er Joel Kauppinen fra Finland. Han har master i geografi, og flere års erfaring fra både Norge og Finland, med guiding, stiutvikling ­og sikkerhetsvurdering, heter det i en pressemelding fra destinasjonsselskapet.

– Sti- og terrengsykling er et segment som har etablert seg de siste årene her ved Lyngenfjorden. Gjennom en bedre tilrettelegging og kommersialisering, er det mulig å tiltrekke seg flere betalende gjester, og samtidig sørge for økt bolyst og trivsel for lokalbefolkningen, forklarer Kauppinen.

Blant annet vil prosjektet utarbeide en handlingsplan for tilrettelegging av stier, utvikle en stiguide for Lyngenfjorden, sørge for økt kompetanse innen stisykkel-turisme, og arbeide med å få på plass en utdanning for sykkelguider til regionen.

Inviterer til informasjonsmøte

Prosjektet skal lage en handlingsstrategi sammen med det offentlige og bedrifter, i tillegg til å utvikle produkter, nettverk og kompetanse. Det skal også arbeides aktivt med markedsføring og salg.

– For å lykkes er det viktig for oss å ha lokalbefolkningen, næringslivet og kommunene med på laget. Derfor inviterer vi til et informasjonsmøte for alle interesserte, hvor vi presenterer prosjektet i sin helhet. Jeg håper at alle som vil bidra og har ideer, tar kontakt med meg, slik at vi sammen kan gjøre Lyngenfjord til den beste stisykkel-destinasjonen i nord, oppfordrer Kauppinen.

Møtet vil holdes på Nordkalottsenteret i Skibotn, den 14. juni fra kl. 10.00.

Foto: Joel Kauppinen i Visit Lyngenfjord. Fotograf: Timo Veijalainen.