Nærmere 3,5 millioner passasjerer fløy med Norwegian i mai

Nærmere 3,5 millioner passasjerer valgte å fly med Norwegian i mai, en økning på 17 prosent, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Selskapets trafikktall for mai viser en kapasitetsvekst på 51 prosent. Denne veksten vil avta utover høsten og inn i 2019.

Totalt 3.421.460 passasjerer reiste med Norwegian i mai, 497.863 flere enn i samme måned i 2017. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 51 prosent, og kapasitetsveksten (ASK) med 51 prosent. Fyllingsgraden var uendret, på 86,5 prosent, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

– Vi har økt kapasiteten betraktelig, sammenlignet med samme måned i fjor, og på langdistanse har veksten vært sterkest utenfor Norden. Selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt, noe som betyr at lave priser, nye og mer komfortable fly, og et godt rutetilbud tiltrekker mange nye reisende, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Vi har nå vært gjennom en lang periode med sterk vekst og betydelige investeringer, til blant annet etablering av nye baser og opplæring av flere tusen nye medarbeidere. Strategien har vært å bygge et sterkt, konkurransedyktig selskap, og fremover vil vi høste av det vi har sådd, til beste for kundene, de ansatte og aksjonærene, fortsetter han.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flyvningene i mai. Punktligheten var på 77,3 prosent, og ble påvirket av flygelederstreik i Frankrike.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 787-9 Dreamliner og én Boeing 737 MAX 8 denne måneden. Totalt får Norwegian levert elleve Boeing 787-9 Dreamlinere, tolv Boeing 737 MAX 8, og to Boeing 737-800 i år. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøbesparende i verden.

Foto: Ut på eventyr. Foto fra Norwegian.