Fremtidens fast food lanseres på Oslo S

Etter flere år med stor suksess i England, lanseres nå restaurantkjeden LEON i Norge. Konseptet blir beskrevet som fremtidens fast food, og den første LEON-restauranten åpnet på Oslo Sentralbanestasjon mandag 7. juni.

– Med åpningen av LEON i Oslo lanserer vi også fremtidens fast food i Norge. Vi benytter kun naturlige råvarer, og mange vil nok bli overrasket over hvordan nye smakskombinasjoner både gjør maten sunnere og mer smakfull, sier Helene Skjenneberg som er administrerende direktør for LEON i Norge og Sverige.

Samtidig som LEON åpnet en ny restaurant på Oslo S, åpnet de også en egen food truck på Aker Brygge. Den vil stå på bryggekanten i hele sommer, og servere en ny form for naturlig fast food. Senere i sommer vil LEON også åpne en ny restaurant på Frogner i Oslo, deretter vil LEON starte arbeidet med å etablere seg i Sverige. Ambisjonene er at LEON i løpet av noen år skal ha et tosifret antall restauranter i Norge og Sverige.

Viktige prinsipper for naturlig fast food

LEON er basert på et bærekraftig konsept, hvor naturlige råvarer er basis for å skape sunnere måltider med masse smak. Fire prinsipper som er viktig for maten LEON lager:

  1. Olivenolje fremfor smør
  2. Krydder og urter fremfor salt
  3. Honning og annen naturlig søtning fremfor raffinert, hvitt sukker
  4. Bakt i ovn, ikke fritert

Helene Skjenneberg (44) har mange års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, og kommer senest fra stillingen som administrerende direktør i Mat&Drikke AS, som blant annet driver flere restauranter på Aker brygge.

Kort om historien bak Leon

Den første LEON-restauranten ble åpnet i London, Carnaby Street, i 2004. Kort tid etter åpningen kåret The Observer LEON til den beste nye restauranten i Storbritannia. I dag har kjeden 50 restauranter, og bare det siste året har de åpnet 15 nye serveringssteder.

Kjeden ble etablert av John Vincent, Henry Dimbleby og Allegra McEvedy, og de har hentet mye inspirasjon fra Middelhavet. De har ønsket å skape en revolusjon innenfor fast food, ved å gjøre maten ferskere, mer smakfull og naturlig. LEON skal dekke behovet for sunnere og god hurtigmat. LEON er også medstifter av Sustainable Restaurant Association.

Foto: Helene Skjenneberg klipper båndet på LEON Oslo S. Foto fra LEON/Umoe Restaurants.