Ruster for vekst med nye kvinnelige direktører fra egne rekker

Related Post

Nordic Choice Hotels har ansatt ny kommunikasjonsdirektør og ny HR-direktør. Begge stillingene blir besatt av unge kvinner fra egne rekker.

Med utsikter om fortsatt kraftig vekst de kommende årene, ruster Nordic Choice Hotels opp med to strategiske rekrutteringer innen kommunikasjon og PR, samt HR og bedriftskultur. Bettina Flatland (31) og Ann Ekengren (35) tiltrer hver sin direktørstilling i Nordic Choice Hotels. Flatland er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør, etter to år som kommunikasjonssjef for virksomheten i Norge. Hun har også tidligere vært fungerende kommunikasjonsdirektør i hotellselskapet, heter det i en pressemelding.

– For meg er det kombinasjonen av kulturen i selskapet, hårete vekstambisjoner og engasjementet for miljø og mangfold, som gjør Nordic Choice Hotels til en unik arbeidsplass. Med en visjonær eier og en offensiv ledelse, er det aldri mulig å spå hva de neste månedene eller året vil bringe, og det er nettopp det som gjør kommunikasjonsarbeidet både spennende og faglig utfordrende. Jeg gleder meg til å ta fatt på rollen, sammen med dyktige kolleger, og bidra til å videreutvikle Nordens beste og mest bærekraftige hotellselskap, sier Flatland.

Solid erfaring

Flatland har vært i Nordic Choice Hotels i totalt seks år, fordelt på to perioder. Hun har også vært kommunikasjonsrådgiver på Stortinget, samt jobbet i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiise. For tiden er hun i permisjon, men tiltrer stillingen 30. juli.

– Vi er svært glade for at Bettina har takket ja til en ny utfordring hos oss. Hun har ypperlige egenskaper innenfor både strategisk kommunikasjonsarbeid og ledelse. I tillegg kjenner hun selskapet meget godt, og selskapet kjenner også henne. Vi er opptatt av å satse på egne talenter, og denne ansettelsen er et bevis på at det lønner seg, sier Bjørn Arild Wisth, viseadministrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Får HR-ansvar for 16.000 ansatte

Hotellselskapet vokser kraftig, i både antall hoteller og antall ansatte. Med ambisjonen om å være Nordens beste arbeidsplass og en transparent organisasjon, ønsker man å forsterke denne kompetansen med en ny Senior Vice President, People & Culture. Ann Ekengren har de fire siste årene vært HR-sjef for Sverige og Finland i hotellkonsernet, men tar nå steget opp til direktørstillingen for People & Culture, som er navnet på HR-avdelingen i Nordic Choice Hotels.

– Petter Stordalen pleier å si at ambisjoner skal være høye som fjell, og det sikter jeg mot i min nye rolle. Nordic Choice Hotels skal være Nordens beste arbeidsgiver, og det blir fokus i min nye rolle. Jeg er utrolig glad for tilliten jeg har fått, og samtidig ydmyk for ansvaret. Jeg har mange tanker om hva som skal gjøres, og det blir veldig spennende å ta fatt på den listen, sammen med teamet mitt, sier Ann Ekengren.

Prisvinnende innen HR

I fjor ble HR-teamet kåret til det mest innovative i Sverige, og tidligere er man blitt kåret til den mest LHTB-vennlige arbeidsplassen. I medarbeiderundersøkelsen Great Place To Work er man i år kåret til bransjens beste arbeidsplass, både i Norge og Sverige.

– Vi er et selskap drevet av verdier, og da med spesielt mennesker i fokus. I Ann får vi en person som motiveres av å utvikle talenter til å nå deres fulle potensial. Hun er svært kunnskapsrik, har dokumenterte resultater innenfor HR-arbeid, samtidig skaper hun entusiasme og engasjement rundt seg. Alt dette gjør at jeg er trygg på at Ann vil bidra til at Nordic Choice blir et enda bedre sted å jobbe, sier Eirik Bogsnes, direktør for Hotel Services i Nordic Choice Hotels.

Foto: Bettina Flatland (t.v.) er ny kommunikasjonsdirektør, mens Ann Ekengren er ny HR-direktør i Nordic Choice Hotels. Foto fra Nordic Choice Hotels.

Posted in Ukategorisert