Grønt lys for Plaza-utvidelse

Radisson Blu Plaza Hotel får vokse fra 36 til 39 etasjer, skriver HRRnett. I tillegg er det nå gitt grønt lys for et mini-Plaza på 14 etasjer, mot Vaterlandsparken og Akerselva. Dermed vil Oslo Plaza fortsatt være Norges største hotell, med i underkant av 1000 rom, etter at Clarion Hotel The Hub, med 810 rom, overtar tittelen midlertidig i byggeperioden.

Eieren av Plaza, Wenaasgruppen AS, har lenge ønsket å øke kapasiteten på hotellet, og søkte om å få et nybygg på 17 etasjer. Byutviklingskomiteen i Oslo bystyre avviste ønsket om 17 etasjer, og mente ni etasjer var nok.

Det fant ikke Wenaasgruppen økonomisk interessant. Etter mye om og men havnet Oslo bystyre på et kompromiss på 14 etasjer. Planene innebærer også en betydelig oppgradering av Vaterlandsparken, ifølge HRRnett.

Foto: Radisson Blu Plaza Hotel etter utbyggingen. Illustrasjonsfoto fra White Arkitekter.