Nordic Choice Hotel åpner nytt Clarion Hotel i Umeå

I 2021 åpner Nordic Choice Hotels et nytt Clarion Hotel i Umeå. Selskapet har fra før tre hoteller i byen, Comfort Hotel Winn, Comfort Hotel Umeå City og Clarion Collection Hotel Uman.

Hotellet får adresse i Storgatan 38.

– Umeå er en suksesshistorie for Nordic Choice Hotels, og det er derfor en selvfølge at vi skal fortsette å vokse i byen. Vi har fullt fokus på å skape og utvikle spennende opplevelser, både for dem som kommer hit, og for alle som bor i Umeå. Clarion Hotel skal bli Umeås nye storstue. Jeg lover at når vi åpner i 2021, så skal det være proppfullt på hotellet, og vi skal tilby noe nytt og unikt, sier Petter A Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels, i en pressemelding.

Diskusjoner om et hotellprosjekt i Magne-kvarteret i sentrale Umeå har pågått mellom Nordic Choice Hotels og grunneier Diös en stund. Resultatet er et samarbeid om et helt nytt hotell. Byggestart planlegges til våren 2019, og byggingen kommer til å pågå i omkring to år. Hotellet blir et fullskala Clarion Hotel, som, i tillegg til de 289 rommene, kommer til å tilby konferansefasiliteter, restaurant og skybar.

– Å utvikle sentrale Umeå med et moderne hotell og en ny attraktiv møteplass, har ligget i våre planer en stund. Det er en del av vår byutviklingsplan for Umeå, der vi ønsker å se flere mennesker bevege seg i sentrum. Å gjøre dette sammen med en samarbeidspartner som Nordic Choice Hotels, føles veldig bra. Vi har tidligere gjennomført et hotellprosjekt sammen i Sundsvall. Vi kommer til å fortsette å utvikle Magne og sentrale Umeå sammen med Umeå kommune, Nordic Choice Hotels og andre aktører, sier Lars-Göran Dahl, sjef for forretningsutvikling i Diös Fastigheter.

Og Umeå kommune verdsetter det nye tilskuddet til byen:

– Det er gledelig at Diös og Nordic Choice Hotels tror på Umeå, og vil være med på å satse her. Umeå vokser med flere innbyggere, flere bedriftsetableringer og flere besøkende. Vi må sammen sørge for at de nye prosjektene som gjennomføres i byen bidrar til flere muligheter og mer liv i sentrum, sier Hans Lindberg, ordfører i Umeå kommune.

Foto: Nytt Clarion-hotell i Umeå. Foto fra Nordic Choice Hotels.