Fantastisk vinter ga økte inntekter og rekordresultat

– Med vinteren bak oss, kan vi nok en gang presentere det beste nimåneders-resultatet i SkiStars historie. Om vi skal oppsummere sesongen, har vi kunnet tilby gjestene våre fantastisk skikjøring, fra oppstart i desember til sesongslutt, på alle våre destinasjoner, sier konsernsjef Mats Årjes i SkiStar.

– Antall skidager, der én skidag tilsvarer én dags skikjøring med SkiPass, økte til 5,8 millioner, som er syv prosent bedre enn foregående år. Flere gjester er hovedårsaken til det gode resultatet. Ikke bare ferieperiodene, men også fokusområder som Valles Vinteruker i januar, og konferansevirksomheten SkiStar Business viser fortsatt vekst, forteller han i en pressemelding.

Gevinst fra utbyggingsprosjekter er 21 MSEK lavere enn foregående år, men skal sees i lys av at handlene skjer over en relativt uregelmessig tidshorisont. SkiStar ser ingen synkende investeringsinteresse fra firmaer og privatpersoner på destinasjoner der de er aktive. Bookede objektsdøgn (gjennom SkiStar) økte med 2,5 prosent, til totalt 517.000. Hovedårsaken er det nye leilighetshotellet SkiStar Lodge Hemsedal Suites, som åpnet før sesongen, og er tatt fantastisk godt imot av gjestene.

Foran neste sesong er det planlagt investeringer for om lag 300 MSEK. I hovedsak erstatningsinvesteringer og moderniseringer, men selskapet bygger også Skandinavias mest moderne åtteseters ekspressheis i Hundfjället i Sälen.

Det er, ifølge pressemeldingen, mye å se frem til i neste vintersesong. Blant annet utviklingen av Hundfjället i Sälen. Der SkiStar, i tillegg til ekspressheis, bygger nye bakker og mer snøproduksjon. Selskapet er også offisiell tittelsponsor for alpin-VM i Åre 2019, som blir en fin mulighet til å vise et internasjonalt publikum hva de kan tilby et skikjørende publikum.

Booking-situasjonen foran kommende vintersesong er også bedre enn på samme tidspunkt i fjor. Det gjør at selskapet kan se frem til nok en bra vintersesong. Byggingen av flyplassen Scandinavian Mountains, mellom Sälen og Trysil, pågår for fullt og i henhold til tidsplanen. Der ser de frem til at de første flyene lander i desember 2019.

Delårsrapport september 2017 – mai 2018

Tredje kvartal

Nettoomsetning for tredje kvartal økte med 6 MSEK, 1 prosent, til 864 MSEK (858) sammenlignet med foregående år.

Resultat etter skatt for tredje kvartal minsket med 24 MSEK, 9 prosent, til 240 MSEK (264) sammenlignet med foregående år.

Resultat per aksje, før og etter uttynning, endte på 6,18 SEK, ned 9 prosent.

Nimåneders-perioden

Netto-omsetning for nimåneders-perioden økte med 136 MSEK, 6 prosent, til 2352 MSEK (2216) sammenlignet med foregående år.

Resultat etter skatt for nimåneders-perioden er forbedret med 66 MSEK, 12 prosent, til 603 MSEK (537) sammenlignet med foregående år.

Resultat per aksje, før og etter uttynning, endte på 15,36 SEK, en forbedring på 12 prosent.

Foto: Skiheiser i Trysil. Fotograf: Ola Matsson/Destinasjon Trysil.