Stena Lines første frivillige ombord på «Africa Mercy»

Etter ett år med forberedelse, er Stena Lines første frivillige om bord på Mercy Ships’ sykehusfartøy, «Africa Mercy». I tillegg til å skaffe midler og øke bevissthet om veldedighetsorganisasjonen, kommer Stena Line til å bidra med kunnskap og den unike tekniske og nautiske kompetanse rederiets ansatte har.

I løpet av året vil minst to ansatte jobbe for Mercy Ships. Først ut fra Stena Lines frivillige program er Johnny Joensuu, som til daglig jobber som maskinist. Han gikk ombord på skipet i Kamerun, og hjelper nå til med å seile det til Las Palmas for vedlikehold, før det settes kurs mot Guinea. Denne uken vil han også bli ledsaget av Stena Lines andre frivillige, Maria Ekstrand.

– Det er alltid spennende å være først ute, og en slik sjanse får man kun én gang i livet. Jeg trives veldig godt om bord, stemningen er herlig, og alle er veldig hjelpsomme. Vi har dessuten nettopp passert ekvator, noe jeg alltid har ønsket å gjøre, sier Johnny Joensuu, andremaskinist på Stena Line, i en pressemelding fra rederiet.

Stena Lines frivillighetsprogram er en del av selskapets bærekraft-arbeid, som spenner over alle dimensjoner av bærekraft; økonomisk, økologisk og sosialt. Sosialt ansvar betyr for oss å være en bærekraftig arbeidsgiver, og å bidra til en mer bærekraftig verden ved å hjelpe andre. Gjennom samarbeidet med Mercy Ships kan vi dele både kunnskapen vi har samlet på over 50 år i bransjen, og de unike tekniske og nautiske ferdighetene våre ansatte besitter, sier Niclas Mårtensson, administrerende direktør i Stena Line.

Stena Lines frivillighetsprogram ble lansert i 2017, og ansatte fra samtlige av rederiets åtte regioner kan søke. I henhold til Mercy Ships’ verdier arbeider alle frivillige uten lønn, men ansatte som er tatt opp i programmet, får innvilget permisjon. I tillegg står Stena Line for reisen, samt alle nødvendige vaksinasjoner.

Foto: Stena Lines Johnny Joensuu og Maria Ekstrand skal jobbe frivillig for Mercy Ships. Foto fra Stena Line.