Scandic med fire av syv hoteller i finalen av Norges beste hotellfrokost

Nordmenn er et frokostelskende folk, og den beste frokostopplevelsen mener mange man får på hotell som serverer gjestene en skikkelig god hotellfrokost. Når mer enn 400 av landets hotellfrokoster er vurdert, har Scandic hele fire av syv hoteller i den avgjørende finalen i kåringen av Norges beste frokost.

Det er Haugen-Gruppen som står bak kåringen Twinings Best Breakfast, der deres konsulenter, bestående av kokker og sommelierer, anonymt vurderer hotellfrokoster i hele landet. Tidligere i sommer ble fylkesvinnerne i alle landets fylker klare, og Scandic-hoteller ble da kåret til å ha den beste frokosten i hele ti av 19 fylker. Nå er finalefeltet ytterligere snevret inn, og syv hoteller kjemper om å servere Norges beste frokost 2018. Blant disse er hele fire Scandic-hoteller, og Scandic befester nok en gang sin posisjon som hotellkjeden som serverer Norges beste frokost, ifølge en pressemelding fra Scandic.

– Hotellgjester elsker å starte dagen med en energirik og variert frokost. Derfor spiser hele 95 prosent av våre gjester frokost på hotellet når de overnatter, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic.

Hotellgjestene velger tradisjonelt

I en nylig undersøkelse, utført av YouGov for Scandic, svarer nesten ni av ti spurte at de alltid eller som oftest prioriterer frokosten når de overnatter på hotell. I tillegg svarer nesten halvparten at frokosttilbudet er svært viktig for valg av overnattingssted.

Når det norske folk blir spurt om hva som er de viktigste elementene på en god hotellfrokost, er det klassikere, som egg i ulike varianter, ferske brød og rundstykker, et godt utvalg av pålegg, god kaffe og te samt bacon som skiller seg ut.

– Vi ser også på våre hotellfrokoster at de fleste av gjestene våre velger ganske tradisjonelt, og derfor er vi så opptatt av å gjøre det grunnleggende på en svært god måte. Eggerøren skal alltid være deilig og kremete, laget på økologiske egg, brødet nystekt og pålegget er lagt frem på en fristende måte, med unike produkter, som vår egen hjemmelagde lune leverpostei. Samtidig ser vi at flere og flere er opptatt av en sunn start på dagen, med frukt- og grønnsakshots, smoothies, ulike grøtvarianter og økologiske produkter, forteller Malting.

Scandic Nidelven er regjerende norgesmester i hotellfrokost, og hotellet har vunnet Twinings Best Breakfast hele elleve av de tolv foregående årene. Scandic Nidelven er selvsagt også en av årets finalister.

– Ambisjonen er å servere våre gjester Norges beste frokost hver eneste dag, 365 dager i året. Vi jobber derfor kontinuerlig med å utvikle nye frokostprodukter, sammen med våre kokker og lokale leverandører, sier hotelldirektør Kjetil Vassdal.

Dette er finalistene i Norges beste frokost 2018:

Scandic Nidelven, Trondheim
Scandic Hell, Værnes
Scandic Byparken, Bergen
Scandic Maritim, Haugesund
Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen
Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Stavanger

Foto: Scandic Nideleven: Fruktområdet i hotellets frokostbuffet. Foto fra Scandic Hotels.